Dabas muzejā izrādīs plašu liliju šķirņu klāstu • IR.lv

Dabas muzejā izrādīs plašu liliju šķirņu klāstu

24

Izstādē varēs aplūkot aptuveni 150 liliju šķirņu

Latvijas Dabas muzejā no 18.jūlija līdz 21.jūlijam būs apskatāma biedrības “Lilium Balticum” organizētā izstāde “Cēlās lilijas”, raksta aģentūra LETA. 

Izstādē varēs aplūkot plašu liliju šķirņu klāstu – aptuveni 150. Īpaši izstādē izceltas tiks trompetlilijas un OT grupas ziedi.

Šogad Dabas muzejā lilijas apskatei sarūpējuši selekcionāri Guntis Grants, Antra Balode, Dāvids Hercbergs, Andris Krūmiņš un citi. Speciālisti no biedrības “Lilium Balticum” min, ka ārvalstu audzētāji aizvien vairāk interesējas par mūsu lilijām. Vietējo selekcionāru pieredze un veikums ir bagātība, ko novērtē ikviens puķkopis. Piemājas dārziem piemērotās šķirnes, kas būs ilgmūžīgas un noturīgas pret slimībām, visplašāk selekcionē un audzē tieši Latvijā, tāpat tās ir populāras arī Vācijā, ASV un Kanādā. 

Jau par tradīciju ir kļuvusi izstādes skaistākā zieda noteikšana, tādēļ arī šoreiz apmeklētāji tiks aicināti izvēlēties savu simpātiju un balsot. Šī iniciatīva ir iespēja katram apmeklētājam būt piederīgam populārākās lilijas audzētāja izvēlē, kuram tiks pasniegts biedrības “Lillium Balticum” ceļojošais slavas kauss. 

Izstādē audzētāji sniegs padomus ikvienam interesentam liliju kopšanā un ieteikumus kolekcijas veidošanā, apmeklētāji varēs iegādāties un pasūtīt liliju sīpolus, kā arī iepazīties ar jaunākajiem katalogiem.

Vairāk informācijas mueja mājas lapā

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu