Dabas muzejā skatāma izstāde "Rožu dārzs" • IR.lv

Dabas muzejā skatāma izstāde “Rožu dārzs”

22

Dabas muzejā varēs aplūkot aptuveni 100 dažādas Latvijas apstākļiem piemērotas rožu šķirnes

Latvijas Dabas muzejā līdz 14.jūlijam būs apskatāma izstāde “Rožu dārzs”, kas tiek organizēta sadarbībā ar pieredzējušiem audzētājiem no SIA “Latroze”, raksta aģentūra LETA. 

Dabas muzejā varēs aplūkot aptuveni 100 dažādas Latvijas apstākļiem piemērotas rožu šķirnes, īpašu uzmanību veltot augststumbra krāšņajiem augiem. Izstādē būs iespēja novērtēt arī gada piecas populārākās šķirnes “Chippendale”, “Auguste Luise”, “Tess of The d’urberville”, “Gebruder Grimm” un “Lion Rose”. 

Rozes pasaulē ir vispopulārākie ziedi, un pastāv apgalvojums, ka tās aizņem divas trešdaļas no visu griezto ziedu tirgus. Informāciju par cilvēka un rožu attiecībām var uzzināt jau no senajām freskām, ēku sienu gleznojumiem un pirmajiem rakstu darbiem austrumu un rietumu kultūrās. Gadu laikā ziedu krāsu bagātībai cilvēki ir piešķīruši dažādas nozīmes. Sarkanas rozes asociējas ar mīlu un kaisli, dzeltenas – prieku, laimi, draudzību un jaunu sākumu, baltas – ar nevainību, rozā – ar eleganci, oranžas – ar entuziasmu. 

Izstādē noderīgus padomus sniegs un apmeklētājiem palīdzēs izvēlēties piemērotākās šķirnes pieredzējuši rožu audzētāji. Izstādes laikā būs iespēja iegādāties arī stādus.

Vairāk informācijas muzeja mājas lapā

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu