Politiskie joki • IR.lv

Politiskie joki

7
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Aivars Ozoliņš

Reformu partijas dibinātājs Valdis Zatlers nekandidēšot nākamajās Saeimas vēlēšanās un prognozē, ka pēc tām valdību varētu veidot Saskaņas centrs un ZZS

Valdis Zatlers kopā ar miesassargu restorānā Neiburgs ieradies mirkli pirms manis, nu nāk pretī un pačukst: «Tur ir Ušakovs, ejam uz otru galu.»

Nila Ušakova vadīto Saskaņas centru var uzskatīt par Zatlera partijas pašreizējo nedienu lielo sākuma iemeslu. Reformu partija tā arī nav spējusi atgūt popularitāti, ko strauji pazaudēja, kad drīz pēc Saeimas vēlēšanām tās dibinātājs sāka uzstāt uz SC iesaistīšanu valdībā. Nupat pilnā mērā piepildījušās arī prognozes par neveiksmi pašvaldību vēlēšanās. Bet pats pēdējais trieciens ir bijis KNAB lēmums apturēt partijai valsts budžeta finansējumu.

Par partijas nākotni tai tik smagā situācijā iecerēta arī šī saruna. Taču Ušakova klātbūtne norunātajā pusdienu vietā liek kārtējo reizi pavaicāt par tālaika iespītēšanos veidot valdību ar Vladimira Putina partijas partneriem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu