Ābola serdē • IR.lv

Ābola serdē

6
Foto — Dmitrijs Su ļžics, F64

Dižgars Džobss vēl ilgi interesēs pasauli, taču, kāda būs Apple nākotne bez viņa, tas interesē biznesa pētniekus, arī Apple noslēpumu autoru Adamu Lešinski

Grāmatas, kuru nosaukumā ir vārds «noslēpumi», manī izraisa aizdomas, jo tās nereti sacer peļņaskāri sazvērestību teoriju virpinātāji vai aizvainoti uzņēmumu bijušie darbinieki. Man par atvieglojumu, grāmatas Apple noslēpumi (Inside Apple) autors Adams Lešinskis ir cienījams žurnāla Fortune apskatnieks, kurš apraksta norises Silīcija ielejā un Volstrītā. Ierakstiet tviterī @adamlashinsky un sekojiet autora gaitām uz nebēdu! Ņemiet vērā, ka viņš ir studējis vēsturi un politikas zinātni, līdz ar to neceriet grāmatā atrast kādas tehniskas vīzijas vai futūristiskas atklāsmes, bet kopumā šis ir cienījams darbs, kurā atradīsit ārkārtīgi daudz interesantu ideju un plašu faktoloģisko materiālu.

Grāmatas autoram neizbēgami jāiztur salīdzinājums ar gandrīz vienlaikus izdoto, Valtera Isaksona sarakstīto Stīva Džobsa biogrāfiju, kas nesen izdota arī latviski. Ja gribat zināt Džobsa dzīvesstāstu un labāk saprast, kāds viņš bija cilvēks, lasiet šo teicamo grāmatu. Savukārt, ja jūs vairāk interesē pieeja biznesam, idejas un plašāks skatījums uz Džobsa vadīto uzņēmumu, tad lasiet Apple noslēpumus. Bet vislabāk izlasiet abas.

Uzreiz jāuzslavē Aijas Čerņevskas tulkojums – kvalitatīvāks nekā citos gadījumos redzētie. Atzīšos, ka latviski izlasīju tikai pirmās divas nodaļas, pēc tam pārslēdzos uz oriģinālu, jo angliski ir pieejama grāmatas elektroniskā versija, kuru lasīt Kindle ir daudz ērtāk – visas interesantākās vietas var iezīmēt un iezīmēto tekstu nekavējoties iegūt atsevišķā failā. Tā vēlme pēc ērtības uzveica manu latviskumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu