Rīgā koncerts un meistarklases džeza virtuozam Danielam Krameram • IR.lv

Rīgā koncerts un meistarklases džeza virtuozam Danielam Krameram

28
Džeza virtuozs Daniels Kramers. Publicitātes foto

Šovakar programmā “Klasika” izskanēs Kramera koncerta “Džeza spēles” tiešraide no Latvijas Radio 1.studijas

Šonedēļ Rīgā ar koncertu un meistarklasēm projekta “Tete-a-tete 20 epizodēs” laikā viesosies Maskavas konservatorijas džeza improvizēšanas klases dibinātājs, aktīvs mūziķis un džeza virtuozs Daniels Kramers, raksta aģentūra LETA. 

Šovakar, 7.maijā plkst.19 Latvijas Radio programmā “Klasika” izskanēs Kramera koncerta “Džeza spēles” tiešraide no Latvijas Radio 1.studijas. Koncertā piedalīsies arī pašmāju sitaminstrumentālists Māris Briežkalns un kontrabasists Toivo Unts no Igaunijas. Savukārt rīt, 8.maijā plkst.12 pianists sniegs atklāto bezmaksas meistarklasi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Kamerzālē. Meistarklasi aicināts apmeklēt ikviens interesents. 

Kramers ir viens no krievu džeza skatuves vadošajiem mūziķiem, unikāls pianists un komponists, kā arī vairāku Krievijas džeza festivālu mākslinieciskais vadītājs un džeza izpildītāju konkursu organizētājs. Pasaulē viņa spēles meistarību novērtē visās džeza mūzikas stilistikās, sākot no tradicionālā džeza līdz avangardam. Jau 1988.gadā viņš sāka aktīvu starptautisko koncertdarbību, kas ietvēra gan solokoncertus, gan sadarbību ar pasaulslaveniem simfoniskajiem orķestriem, dalību starptautiskos džeza un akadēmiskās mūzikas festivālos, kā arī kopīgus projektus ar virkni Eiropā atzītu džeza mākslinieku. Mūziķis ir Maskavas Valsts konservatorijas mācībspēks un Džeza improvizācijas klases dibinātājs, kā arī Maskavas Moderno mākslu universitātes Džeza katedras vadītājs. 

Cikls “Tete-a-tete 20 epizodēs” apvieno Borisa un Ināras Teterevu atbalstītus mākslas un izglītības projektus. No 2.maija līdz 4.jūnijam māksla virmos Rīgas izstāžu, koncertu, teātru zālēs, Latvijas Nacionālajā operā un Rundāles pilī, kā arī tiešraidēs radio un televīzijā. Mākslas mīļotājiem būs iespēja apmeklēt publiskās lekcijas, kuras sniegs izcili mākslinieki un savas jomas eksperti.

Vairāk informācijas Teterevu fonda mājas lapā

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu