Pilnīga laime! • IR.lv

Pilnīga laime!

7

Gandrīz nedēļu garas brīvdienas! Vai tas nav prieks!? Ko šajā laikā var darīt dažādās populārās Eiropas pilsētās? Prasījām ieteikumus vietējiem

Asnāte Sīmane, studē Sorbonas universitātē, Parīzē dzīvo trešo gadu

1.  Kuru no pazīstamiem tūrisma objektiem noteikti vērts redzēt?
Ja Parīzē jāatrod vienojošais elements, tā ir Sēnas upe – tā sadala pilsētu labajā un kreisajā daļā. Tās krastos atrodas lielākā tiesa svarīgāko Parīzes apskates objektu. Iesaku doties nesteidzīgā pastaigā gar Sēnu, šķērsojot daudzos un skaistos Parīzes tiltus, un pa ceļam ieraudzīsiet gandrīz visus slavenākos tūrisma objektus. Var arī pilsētu aplūkot, braucot ar kuģīti.

2.  Vai šajā laikā ir kāds pasākums, ko būtu vērts apmeklēt?
Iesaku apskatīt izstādi Le monde enchanté de Jacques Demy (Žaka Demī dziedošā pasaule) Parīzes Cinémathèque (Parīzes Kino muzejs). Tiem, kuri pazīstami ar Demī slavenajām filmām, tas būs baudījums. Parīzes Sinematēka piedāvā arī viņa filmu retrospekcijas (filmas ir franču valodā), un izstādes apskati var apvienot ar kādas filmas noskatīšanos. Sinematēku ir vērts apmeklēt bagātās kolekcijas dēļ. Tā atrodas interesantā Parīzes kvartālā.

3. Kur jūs pati parasti atpūšaties un ieteiktu citiem?
Iesaku iegādāties sieru, augļus, pudeli vīna un doties uz kādu no skaistajiem Parīzes parkiem. Mani iemīļotākie ir: Jardin des Plantes (īpaši pavasarī, kad viss zied), Parc Montsouris un Parc des Buttes Chaumont (parīziešu visiecienītākā piknika vieta). Burvīga pastaiga ir gar Canal Saint-Martin, kur ir iespēja nobaudīt vīnu uz kāda no mazajiem kuģīšiem (iesaku Antipode, uz kura iekārtota jauka kafejnīca. Demokrātiskas cenas un patīkama atmosfēra)! Siltā vakarā ir romantiski baudīt vīna glāzi arī uz Pont des Arts vai arī Sēnas krastā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu