Celt valsti no jauna • IR.lv

Celt valsti no jauna

2
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Anita Brauna

Ģirts Mazurs uz Saeimu aiznesis 10 tūkstošus parakstu ar prasību rīkot eiro referendumu. Viņš uzskata – būtu labāk, ja Latvija krīzē būtu bankrotējusi

Ir saulains darbdienas rīts. Rīgas centra ielas pilnas cilvēku, kas steidz uz darbu – cits uzvalkā, cits hipstera biksēs un kapuci galvā, cits košā pavasara mētelī. Varbūt beidzot atnākušā siltuma iespaidā ir sajūta, ka dzīve vibrē skaisti un enerģiski. 

Taču pēc brīža man kafejnīcā Vairāk saules pretī sēž cilvēks, kurš apgalvo, ka «Latvija lēnu garu tiek iznīcināta». «Latvija iestājās ES ar tādiem pašiem noteikumiem kā bagātās ES valstis. Izdzīvo stiprākais un lielākais, un Latvija nav ne stiprākā, ne lielākā,» ir pārliecināts Ģirts Mazurs – cilvēks, pēc kura iniciatīvas portālā manabalss.lv ir savākti vairāk nekā 10 tūkstoši parakstu ar aicinājumu atlikt eiro ieviešanu. Tas nozīmē, ka eiro jautājums pēc parakstu pārbaudes atkal varētu atgriezties Saeimas darba kārtībā. 

Mazurs pārstāv to lielāko tautas daļu (ap 60%), kas aptaujās pauž viedokli, ka neatbalsta eiro ieviešanu. Viņš ir vīrietis labākajos gados, dzīvo Ikšķilē, sevi uzskata par labi izglītotu – viņam ir Latvijas Kristīgajā akadēmijā iegūts bakalaura grāds teoloģijā un sabiedriskajās attiecībās, kā arī augstskolā Attīstība aizstāvēts maģistra grāds sociālajā darbā. Agrāk vadījis smēķēšanas atmešanas centru, un pēdējais darbs ir autobusa vadītājs Ogrē. «Strādājot par autobusa šoferi, no visiem saviem maģistrantūras studiju biedriem saņemu vislielāko algu – drusku pāri 400 latiem,» viņš paskaidro. Savā profesijā Rīgā viņš varētu strādāt arī tagad, taču ar 300 latu algu izbraukāt uz Rīgu un izdzīvot nevar. Mazuram ir pieci bērni, divi pilngadīgi, trīs – pirmsskolas vecumā. Pašlaik viņš ir bērna kopšanas atvaļinājumā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu