FIB publicē Bostonas maratona iespējamo spridzinātāju foto • IR.lv

FIB publicē Bostonas maratona iespējamo spridzinātāju foto

2
Viens no FIB aizdomās turamajiem par Bostonas spridzināšanu.

Attēli un ieraksts iegūti no sprādzienu vietu tuvumā novietotajām video novērošanas kamerām

Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) publicējis divu Bostonas maratona iespējamo spridzinātāju fotogrāfijas un aicina iedzīvotājus palīdzēt noteikt aizdomās turamo personības, ziņo ASV mediji.

It sevišķi FIB sagaida palīdzību no tiem cilvēkiem, kuri otrā sprādziena laikā atradās restorāna „Forum” tuvumā, ziņo CNN.

Viens no aizdomās turamajiem ir melnīgsnējs vīrietis tumšas krāsas beisbola cepurē, otrs – baltādains vīrietis baltā beisbola cepurē, kas galvā bijusi uzlikta ar nagu uz aizmuguri.

FIB izmeklētājs Ričards Delorjē pastāstījis, ka aizdomās turamo fotogrāfijas iegūtas no video ierakstu kamerām sprādzienu rajonā. Turklāt FIB publicējis arī vienu video ierakstu, kurā redzams, kā aizdomās turamie viens aiz otra iet pa Boilstonas ielu, kurā finišēja maratonisti. Abi uz muguras nes mugursomas.

Spriežot pēc mugursomām, izmeklētāji pieļauj, ka vismaz vienā no tām atradusies spridzināšanas ierīce, kas tika aktivizēta. Ierakstā redzams, ka vīrietis baltajā cepurē mugursomu atstāj tajā vietā, kur vēlāk nogranda sprādziens, teica Delorjē. „Mēs ceram, ka kāds pazīst šos vīriešus un sniegs mums informāciju,” teica Delorjē.

FIB aģents arī brīdināja, ka aizdomās turamie var būt „apbruņoti un ļoti bīstami”. Tāpēc cilvēkiem pašiem nevajadzētu viņus aizturēt, bet vērsties pie policijas.

Tomēr iekšējās drošības departamenta vadītāja Džaneta Napolitano, uzstājoties ASV Kongresā, izteicās pietiekami piesardzīgi: „Es nesauktu video ierakstos redzamos cilvēkus par aizdomās turamajiem šā vārda tehniskajā nozīmē. Teiksim tā: FIB viņus meklē, lai uzdotu vairākus jautājumus.”

Jau ziņots, ka pirmdien, 15.aprīlī, netālu no slavenā Bostonas maratona finiša pilsētas centrā nogranda divi sprādzieni. Bojā gāja trīs cilvēki, savukārt ap 180 tika ievainoti.

 

Komentāri (2)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu