Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

5
Transā
Kristīne Simsone

 

ooooTRANSĀ/TRANCE. Denija Boila (Vilcienvakte, 127 stundas) jaunākais režijas garadarbs ir vērienīgs prāta mežģis, kas atgādina psihodēlisku ceļojumu. Spriedzes, arī seksualitātes un brutalitātes bagātais psiholoģiskais trilleris par Londonas bandītu intensīviem pūliņiem atgūt nozaudētu glezniecības šedevru vadā skatītāju pa neskaitāmiem sižeta labirintiem bez mazākā atelpas brīža, brīvi miksējot realitāti ar varoņu zemapziņā iztēlotiem notikumiem. Filma brīžam agresīvi ierauj savā pasaulē gan ar muzikālo, gan dizainiski nostrādāto noformējumu, turklāt tā mielo acis ar lieliskiem vēl neapnikušo Džeimsa Makavoja un Rosario Dausones aktierdarbiem, un franču «nelietis» Vensāns Kasels kā vienmēr ir lielisks. Inteliģents, piesātināts un niansēts kinodrabs, kas balansē uz pārmērību robežas. Kino no 19.aprīļa.

oooNEPRĀTĪGĀS BRĪVDIENAS/SPRING BREAKERS. Filmas režisors, pretrunīgi vērtētais neatkarīgā kino savdabis Harmonijs Korīns ir savā elementā – Neprātīgās brīvdienas ir provokatīvs, viegli sirreāls un antropoloģiski ironisks kinostāsts. Fluoriscējoša neona pavadībā Korīns skarbi pajoko gan par ASV ieroču neprātu, gan ar popkultūras drazu lētumu pārbarotiem bērniem. Lai gan vieglas pornogrāfijas vēsmu caurstrāvotajā filmā mudž no trūcīgi ģērbtām un pat kailām dāmiņām, ekrāns pieder Džeimsa Franko spēlētajam zeltzobainajam narkogangsterim, kurš emocionāla atmaiguma brīdī uz klavierēm noplinkšķina pa Britnijas Spīrsas balādei. No 19.aprīļa.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu