Mūžībā aizgājis latviešu dramaturgs Dainis Grīnvalds • IR.lv

Mūžībā aizgājis latviešu dramaturgs Dainis Grīnvalds

23
Dainis Grīnvalds. Foto: Ieva Čīka, LETA

 

Pagājušās nedēļas beigās mūžībā aizgājis latviešu dramaturgs, literāru projektu vadītājs un žurnālists Dainis Grīnvalds, ziņo LETA.

Līdzjūtību dramaturga Grīnvalda līdzcilvēkiem, draugiem, amata brāļiem un “Literārās akadēmijas” kopai, zaudējot cilvēku, kuram rūpēja Latvijas kultūras attīstība un sirds darbs tika ieguldīts jauno literātu audzināšanā un oriģināldramaturģijas attīstībā, pauž Kultūras ministrija un Kultūras alianse.

Grīnvalds bija dzimis Rīgā 1950.gada 14.aprīlī. Viņš 1973.gadā beidza Latvijas Valsts universitātes Filozofijas fakultāti. Savas radošās darbības laikā viņš strādājis laikrakstos “LaBA”, “Izglītība un Kultūra”, “Rīgas Balss”, “Literatūras Avīze”, par Latvijas Rakstnieku savienības konsultantu, izdevis jauniešu žurnālu “Ugunsgalvas”.

Publicētas sešas pilna apjoma lugas un vairāki viencēlieni. Latvijas un ārvalstu profesionālajos teātros iestudētas četras lugas. Sagatavojis izdošanai sava tēva Jāņa Grīnvalda Otrā pasaules kara laika dienasgrāmatu “Kā es redzēju tās lietas”.

Vairāku gadu garumā Grīnvalds bija Latvijas Dramaturgu ģildes valdes priekšsēdētājs, kā arī ilggadējs skolēnu literārās nometnes “Aicinājums” organizētājs. Tāpat viņš iesaistījās nacionālo lugu konkursu rīkošanā.

 

Komentāri (23)

Māris Engers 05.02.2013. 13.25

šī cilvēka ilggadīgais, pašaizliedzīgais, milzīgais devums latviešu literatūrai tiešām ir visdziļākās cieņas vērts. smags zaudējums mums, līdzjūtība tuviniekiem.

+1
0
Atbildēt

0

IlzeZeltina 05.02.2013. 13.56

Pāris dienas pirms tam vēl sastapu viņu Latvijas Balzāma veikalā zem Čaka muzeja Lāčplēša ielā, kur abi iepirkāmies. Daiņa sastādītā sava tēva dienasgrāmata par padomju okupācijas pirmajiem gadiem Latvijā “Kā es redzēju tās lietas: mana tēva Jāņa Grīnvalda dienasgrāmata, 1940-1945” bija lieliska…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu