Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

6
Hičkoks
Kristīne Simsone

 

oooo Rūsa līdz kaulam / De rouille et d’os. Režisoram Žakam Odijāram raksturīgajā skaudrumā ieturēta drāma par divu dzīves nelutinātu cilvēku – traģisku nelaimes gadījumu piedzīvojušas vaļu dresētājas un trūcīga boksera – attiecībām. Rūsa līdz kaulam ir kārtējais iemesls cienīt Odijāru par viņa spēju atainot autentisku un no stereotipiem brīvu Francijas vidi un attiecības, kas ir gan skarba reālisma, gan cilvēcības pilnas, neraugoties uz to, ka vienā no galvenajām lomām ir kinodīva Mariona Kotijāra. Kotijāra, kuras varone uz ekrāna meklē spēju iekļauties dzīvē un attiecībās pēc baisas traģēdijas, ir brīnišķīga, un viņas ignorēšana Oskaru nominācijās šķiet pilnīga netaisnība. Eiropas kino savā labākajā veidolā un viena no aizvadītā Kannu Kinofestivāla spēcīgākajām lentēm. Kino no 1.februāra.

ooo Hičkoks / Hitchcock. Britu scenārista Sašas Džervasi drāma par spriedzes kino meistaru Alfrēdu Hičkoku tā arī nespēj izšķirties, kura no vadlīnijām ir centrālā – leģendārās filmas Psiho aizkulišu smalkumi vai laulātās kopdzīves fragmenti ar pašaizliedzīgo ģēnija kundzi Almu. Svaidīšanās starp biogrāfiska vēstījuma par fenomenāla kinodarba tapšanu un attiecību drāmu Hičkoka intrigai iecērt robu – neviens no stāstiem neuzņem apgriezienus. Hičkoku pāri spēlējošie aktieri gan ir uzdevumu augstumos, tiesa Helēnas Mirenas sniegums Entoniju Hopkinsu pārspēj. Viegla drāma, kuras piezemētie toņi kontrastē ar tajā apspēlēto košo personību. No 1.februāra.

Ansītis un Grietiņa: Raganu mednieki / Hansel and Gretel: Witch Hunters. Brāļu Grimmu pasakas parodija, kura uztur intrigu par to, cik stulbāka tā ar katru minūti kļūs. Nosaukumā rezumētais infantilais sižets apvienojumā ar lētām vardarbības ainiņām atstāj neskaidrību, kurai vecuma grupai šis farss īsti ir adresēts – sak, tīņiem par skarbu, pieaugušajiem par muļķīgu. Neizdevies joks par mošķu kino trūcīgā izpildījumā. No 1.februāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu