95% mantojuma atstās bērniem. Svešiem • IR.lv

95% mantojuma atstās bērniem. Svešiem

4
Foto — Corbis/Scanpix

Šonedēļ ar īpašu lekciju Londonā uzstājās amerikāņu uzņēmējs Bils Geitss, izskaidrojot, kāpēc labdarībai no savas kabatas jau ziedojis 28 miljardus dolāru un nākotnē gatavs tai atvēlēt gandrīz visu savu mantojumu. Un viņš to negrasās darīt viens, jo līdzīgi rīkoties pierunājis vēl simt superbagātnieku

Viljams Henrijs «Bils» Geitss ir bagāts vīrs. Viņa turība tiek lēsta ap 65 miljardiem dolāru, kas ir nedaudz mazāk nekā viss Dienvidamerikas valsts Ekvadoras kopprodukts. Vai nedaudz vairāk kā Horvātijai. Un aptuveni divreiz vairāk nekā Latvijas kopprodukts aizpērn. Turpinot salīdzinājumu tādā pašā garā, izrādās, ka datorprogrammu kompānijas Microsoft līdzdibinātājs ir divreiz rocīgāks par Keniju vai divpadsmit Melnkalnēm. Nav slikti, ja ņem vērā, ka Geitss pat nekad nav pabeidzis universitāti.

Geitss ir arī viens no mums visiem – mirstīgajiem, un, kā zināms, zārkiem nav kabatu. Tieši tālab vairākus pēdējos gadus viņš galvenokārt nodarbojas ar to, lai atrastu vislietderīgāko pielietojumu savai bagātībai, proti, palīdzētu tiem, kam dzīvē ne tuvu nav paveicies kā pašam.

«Nav šaubu, ka par ēdiena un apģērba trūkumu es nevaru sūdzēties,» viņš atturīgi nosaka. «Sasniedzot kaut kādu noteiktu līmeni, papildu naudai vairs nav nekādas privātas lietderības. Tad to var izmantot, nodrošinot resursus pasaules nabadzīgākajiem iedzīvotājiem.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu