Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā


Latvijas iekšzemes kopprodukta apjoms šāgada trešajā ceturksnī palielinājies par 5,3%,
salīdzinot ar 2011.gada trešo ceturksni, liecina Centrālās statistikas pārvaldes ātrais novērtējums. IKP pieaugumu ietekmēja apjomu kāpums apstrādes rūpniecībā un tirdzniecībā par 7%, būvniecībā – par 8%. Pieaugums bijis gandrīz visās pakalpojumu sektora nozarēs, kā arī par 7% vairāk tika iekasēti produktu nodokļi.

Starptautiskā reitingu aģentūra Standard&Poor’s paaugstinājusi Latvijas kredītreitingu par vienu pakāpi. Latvijas novērtējums ilgtermiņa un īstermiņa saistībām vietējā un ārvalstu valūtā ir paaugstināts no BBB-/A-3 uz BBB/A-2 ar pozitīvu reitinga prognozi nākotnē. Novērtējums naudas brīvajai plūsmai un konvertācijai ir paaugstināts no A- uz A. Aģentūra lēmumu pamato ar to, ka Latvijā ir uzlabojusies politiskā vide, valdība ir noteikusi fiskālo disciplīnu, samazinot budžeta deficītu no 8,2% no iekšzemes kopprodukta 2010.gadā līdz 1,6% 2012.gadā.

Satversmes tiesa otrdien sāka izskatīt lietu par tautas nobalsošanas kārtību attiecībā uz ierosinājumiem par konstitūcijas grozījumiem. Iesniegumu ST par lietas ierosināšanu ziemā parakstīja VL-TB/LNNK un vairāki Vienotības un Zaļo un Zemnieku savienības politiķi. Deputātu pieteikumā norādīts, ka tautas nobalsošanai nevar tikt nodoti jautājumi, kas groza valsts konstitucionālos pamatus, to skaitā jautājumu par valsts valodas statusa maiņu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu