Par nomelnojošām skrejlapām Iļģuciemā sāk kriminālprocesu • IR.lv

Par nomelnojošām skrejlapām Iļģuciemā sāk kriminālprocesu

39
Foto: Ieva Čīka, LETA

Kādu vīrieti apvaino pedofilijā, tomēr pierādījumu tam nav

Vairākās vietās Rīgā, Iļģuciemā, izlīmētas skrejlapas, kurās kāds 74 gadus vecs vīrietis tiek apvainots pedofilijā. Skrejlapās redzams šā vīrieša attēls un norādīta viņa dzīvesvietas adrese. Saistībā ar notikušo policijā sākts kriminālprocess par nomelnošanu, ziņo LETA.

Kā informēja Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) preses pārstāvis Toms Sadovskis, 12.novembra rītā policijas iecirknī vērsās kāda iedzīvotāja ar iesniegumu, ka 1938.gadā dzimis vīrietis tiek nepatiesi apmelots. Iesniedzēja pastāstīja, ka vairākās vietās Iļģuciemā ir izlīmētas skrejlapas, kurās attēlots 74 gadus vecs iedzīvotājs, publiskota viņa dzīvesvietas adrese un apgalvots, ka persona ir saistīta ar pedofiliju.

Skrejlapās norādītais vīrietis agrāk nav sodīts un nav arī nonācis policijas redzeslokā par šāda veida nodarījumiem, tādēļ likumsargi saistībā ar skrejlapu izlīmēšanu sākuši kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 157.panta 1.daļas – par apzināti nepatiesu, otru personu apkaunojošu izdomājumu tīšu izplatīšanu. Par to draud piespiedu darbs vai naudas sods līdz 60 minimālajām mēnešalgām (12 000 latu).

Rīgas policisti atgādina, ka par ikvienu noziegumu ir jāziņo policijai, savukārt par citu cilvēku nepatiesu nomelnošanu draud kriminālatbildība un nav pieļaujama tāda situācija, ka cilvēks publiski tiek nepatiesi apvainots smagā noziegumā. Tāpat policisti atgādina, ka VP RRP ir speciāla nodaļa, kas izmeklē pret bērniem vērstus dzimumnoziegumus.

Pagaidām likumsargiem nav informācijas, ka skrejlapās norādītais vīrietis varētu būt saistīts ar dzimumnoziegumiem, taču ikvienu, kura rīcībā ir pretējas ziņas, policija lūdz zvanīt uz tālruni 110 vai ziņot anonīmi, zvanot 67 086 677.

 

Komentāri (39)

ievuliitis 14.11.2012. 13.28

Redakcija! Žurnāla specizlaiduma reklāma, ievietota starp šī raksta rindām ar visu 11 premjeru foto, divi no kuriem arī tika apvainoti pedofīlijā, vedina uz diezgan tiešām asociācijām, jums tā nešķiet?

+6
-1
Atbildēt

0

mary75 14.11.2012. 14.37

Ja par apmelošanu sāk kriminālprocesu, tas ir pilnīgi normāli, kur sensācija?

+1
-1
Atbildēt

1

    grislits > mary75 14.11.2012. 15.29

    Vai tad ziņām jābūt tikai par sensācijām?

    Visi tik gaida sensācijas, tad nav brīnums, ka žurnālisti cenšas ar virsrakstiem kurš kuru pārspēs un apraksta vislielākos marasmus ziņās.

    Šādām ziņām ir jābūt, lai tie, kas domā ko līdzīgu darīt, saprot, ka tāpat vien var netikt cauri. Šādu sērgu ar visādiem paziņojumiem palaist nedrīkst kā plaši pielietojamu praksi, jo ej tu cilvēks pēc tam atmazgājies no tā visa. Kāds kaimiņš, piemēram, ar ko sakašķējies, izdomā ko tādu, lai atriebtos par kašķi, un tad paliek cilvēku aizdomas uz visu mūžu.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

dace_roze_lmt_lv 14.11.2012. 13.21

Neviens neko nav sapratis un arī nesapratīs.

Vai tas vecis pedofils vai nav, neviens no publikas arī nezina un neuzzinās.

Bet policija ir vispār izsmiekls, ne valsts iestāde, ja ir nauda, ej un pasūti šo vai to uzņēmumu, lai to klapē ciet. Ja nav, tad skauž bagātiem policistiem.

+1
-6
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu