Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

2
Operācija Skyfall
Kristīne Simsone

 

oooo Operācija Skyfall / Skyfall. Pēc pašvakās un haotiskās 007 priekšteces – filmas Mierinājuma kvants – bondiānas franšīze savā piecdesmitgadē atgriežas daudz saturīgākā un baudāmākā veidolā. Par meistardarbu Amerikāņu skaistums oskarotā Sema Mendesa režijā Bonda filma ir izdevusies kā dinamisks un intensīvs veikums, kas modernisma un virtualitātes caurvītajā stāstā iesaista tīkamu nostalģiju pēc Bonda sērijas agrīnajiem darbiem. Turklāt Operācija Skyfall lutina acis ar izsmalcinātu vizualitāti. Lai gan filma cieš no diezgan lielas sentimentalitātes, kas Bondu glorificē gluži kā tādu supervaroni, salduma piegaršu lieliski nomāc Havjera Bardema kolorītais ļaundaris, kura galvu rotā viena no briesmīgākajām frizūrām, ko kino ir pieredzējis. Kino no 2.novembra.

oooo Mēness lēkta karaļvalsts / Moonrise Kingdom. Simpātiska divu tīņu romance, uzņemta Vesa Andersona bērnišķīgā naivuma labākajās tradīcijās. Sirsnīgajai filmai ir valdzinoša vizuālā pasaule, kurā dominējošie pasteļtoņi uzbur īpašu gaisotni un ideāli ilustrē norises laiku – 60.gadus. Lentē ir burvīgs aktieru ansamblis, kurā izceļas principiālā skautu «vadoņa» Edvarda Nortona sniegums, kā arī Brūss Viliss melanholiska policijas kapteiņa lomā. Splendid Palace no 2.novembra.

ooo Arbitrāža / Arbitrage. Spriedzes drāma par nedienās nokļuvušu korporatīvo «haizivi» ar pēdējā laikā uz ekrāna maz redzēto Ričardu Gīru. Gīra egoistiskais mahinators ir filmas spēcīgākais tēls, lai gan viņam piespēlē labas aktrises – oskarotā Sūzana Sarandona un daudzsološā Brita Marlinga. Ārzemju preses slavinājumiem nepievienojos, jo sižeta vēstījumam par naudas varu ir nodrillētības un plakanuma piegarša. Kino no 2.novembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu