Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā


Latvijas ekonomika 2012.gada otrajā ceturksnī uzrādījusi straujāko izaugsmi no visām Eiropas Savienības dalībvalstīm,
liecina Eurostat jaunākie dati. Latvijas iekšzemes kopprodukts 2.ceturksnī gada griezumā pieaudzis par 4,3%. Bet salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni IKP audzis par 1%, kas ir otrā straujākā izaugsme aiz Zviedrijas, kur tas palielinājies par 1,4%.

Eiropas Komisija apturējusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas priekšlikumu par fiksētā savienojuma pabeigšanas tarifiem, jo tas varētu negatīvi ietekmēt Latvijas patērētājus, un sākusi tā padziļinātu izvērtēšanu. SPRK ierosināja no 2013.gada 1.aprīļa piemērot 0,29 eirocentus par savienojumu un 0,26 eirocentus par savienojuma minūti. Citās dalībvalstīs šie tarifi, kuri tiek iekļauti sarunu maksā, ir daudz zemāki, piemēram, Francijā tie ir 0,08 eirocenti par minūti.

Valdība otrdien atbalstīja jaunā Nacionālā attīstības plāna 2014.-2020.gadam sākotnējo redakciju, kurai nu gaidāma sabiedriskā apspriešana. NAP vadmotīvs būs «ekonomikas izrāviens», savukārt prioritātes tajā būs cilvēka drošumspēja jeb ikviena individuālā spēja rīkoties mainīgos apstākļos, kā arī tautsaimniecības izaugsme un izaugsmi atbalstošas teritorijas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu