Stradiņa slimnīca parādā vairākus miljonus latu • IR.lv

Stradiņa slimnīca parādā vairākus miljonus latu

15
Stradiņa slimnīcā, par spīti parādiem, plāno vērienīgu rekonstrukciju. Foto: skatiens.lv

Maksātnespēja slimnīcai nedraud, jaunā valde plāno bezdeficīta budžetu pēc pāris gadiem

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas parādi, kas veidojušies vairāku gadu laikā, sasniedz vairākus miljonus latu, šorīt intervijā Latvijas Radio 1 pauda slimnīcas jaunā valdes priekšsēdētāja Rūta Valtere.

Viņa neminēja konkrētus skaitļus, jo tie saistīti ar komercdarbību. Jaunā valde pirms dažiem mēnešiem slimnīcu pārņēmusi kritiskā finanšu stāvoklī, taču maksātnespēja ārstniecības iestādei nedraudot.

Jau vēstīts, ka slimnīca pieprasījusi vienreizēju valsts dotāciju 10 miljonus latu, lai mazinātu parādus un ieguldītu naudu pamatkapitālā. Parādi ir piegādātājiem un pakalpojumu sniedzējiem, kā arī kavētie maksājumi. Tie izveidojušies vairāku gadu laikā.

Jautāta, vai kāds atbildēs par šo parādu rašanos, Valtere sacīja, ka šis jautājums jāadresē tiesībsargājošo iestāžu pārstāvjiem. Slimnīcas vadītāja apgalvoja, ka līdz ar 10 miljonu latu saņemšanu slimnīcas pakalpojumi nesadārdzināsies.

Jaunā valde patlaban ir sagatavojusi plānu uzņēmuma stabilizācijai. Valtere vērtē, ka Stradiņa slimnīca divos gados var pāriet uz bezdeficīta budžetu. Ja valdība naudu nepiešķirs, slimnīcai nāksies meklēt līdzekļus citādi, piemēram, ņemt kredītu. Tas gan nebūtu izdevīgākais variants.

Kā ziņots, neraugoties uz parādiem, Stradiņa slimnīcā plānota vērienīga rekonstrukcija un būvniecība, lai pārveidotu vienu no valsts galvenajām ārstniecības iestādēm par modernu medicīnas centru.

Komentāri (15)

::Vai cis :: 16.07.2012. 10.11

Tie daudzmiljonu būvprojekti ir vistiešākā nolādētās TP ievazātā valsts izzagšanas shēma visās nozarēs, jo valsts pasūtījums būvdarbiem kopā ar atkritumu apsaimniekošanu visā pasaulē ir visienesīgākais legālais nelegālas naudas iegūšanas līdzeklis.

+6
-1
Atbildēt

0

andris902 16.07.2012. 10.43

…Veselības ministra Bērziņa laikā Stradiņiem tika piešķirti 40 miljoni it kā rekonstrukcijas veikšanai….darbi nenotika un žurnālisti sāka interesēties, kur palikusi nauda…kādā “Panorāmas” raidījumā atbilde arī tiek saņemta – 40 miljoni ieguldīti bankā uz procentiem, līdz sāksies būvniecības darbi….kādā bankā? kurš saņem procentus? kur šī nauda ir šobrīd? – tā arī palicis neatbildēts….
…tieši Bērziņa laikā VM kļuva par celtniecības ministriju….būtu lietderīgi pasekot tā laika naudas plūsmām un ieguldīto līdzekļu atdevei….

+3
0
Atbildēt

0

silvija_vitina 16.07.2012. 10.06

Nesen, kā reiz, klausījos radio interviju par tiem pašiem megabūvniecības projektiem. Atkal jau būvniecība! Nekas nosodāms jau nav, ja slimnīcas vadība vēlas jaunu modernu būvi ar ziemas dārzu, kurā pacients var saņemt augsta līmeņa pakalpojumu un rehabilitēties komfortablā vidē, bet personāls strādāt pasaules līmenim atbilstošos apstākļos. Un tomēr! Kungi, nolaižaties uz zemes! Šodien jūs sūkstaties, ka nevarat atļauties datortomogrāfijas izmeklējumus, jo valsts kvotas pietiek tik knapi pusgadam, nevarat atļauties operācijas… Faktiski, arī savas būves šodien jūs nevarat atļauties, jo rīt nevarēsiet atļauties to uzturēšanu. Tā figurāli runājot, lai no kūts izvāktu sataisītos mēslus, vienkārši jāsāk tīrīt no viena gala, nevis jābūvē jauna kūts.

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu