Āraišu ezera baznīcas krastā sabrauks viduslaiku tabors • IR.lv

Āraišu ezera baznīcas krastā sabrauks viduslaiku tabors

32
Geidānmuižas tabors. Publicitātes foto

Ikviens varēs kļūt par lokšāvēju, lingotāju, šķēpmetēju un gladiatoru, bet īpašajā manēžā līdzi bruņinieku turnīram

Nedēļas nogalē, no 13. līdz 15. jūlijam Āraišu ezera baznīcas krastā pirmo reizi Geidānmuižas un Livonijas vēsturē sabrauks viduslaiku tabors – visi tie, kam ar vēstures grāmatām vien nepietiek, prasmīgie un apņēmīgie, tie, kuriem sirdī mājo sacensības gars.

Tabora dienās ikviens varēs kļūt par lokšāvēju, lingotāju, šķēpmetēju un mednieku, zvejnieku un gladiatoru, bet īpašajā tabora manēžā varēs sekot līdzi profesionālu bruņinieku turnīram, vērot senu laiku modes skates, klausīties mūziku.

13. jūlijs. Dabas diena – aptuveni 15 km garš vēsturiski aktīvs pārgājiens vēsturisko biedrību biedriem – daļējs bruņojums, specializētais aprīkojums nodrošināts. Pārgājiena maršruts – gar Amatas upi līdz Zvārtei.

14. jūlijs. Tabora sacensību diena  – galvenās balvas izcīņa Livonijas tautas deviņcīņā: šķēpmešanā, lokšaušanā, cirvju, nažu mešanā, lingošanā, lodes grūšanā, gladiatoru cīņā, harpunēšanā no laivas un ķekatošanā. Piedalās visi, kam kaulus nelauž. Balva – ceļojums uz Ungāriju.

15. jūlijs. Tabora kaujas diena  – visiem brīvajiem strēlniekiem tradicionālās lokšaušanas sacensības apvidū, lokšaušana no zirga muguras un šaušana pa peldošu mērķi. Dienas vidū – vēsturisko karotāju biedrību izrādīšanās, kaujas arbitru izvēle no skatītāju vidus, brīvprātīgo šķēpnešu rekrutēšana, kaujas pozīciju ieņemšana un – Kauja par karogiem Vanagu kalnā.

Paralēli sacensībām gan 14., gan 15. jūlijā darbosies vēsturisko aktivitāšu stendi, rokdarbu un amatu darbnīcas, māla ceplis, tiks veidota darvas tecinātava, darbosies senlaiku frizieri un kosmetoloģes; īsto lietu tirdziņā varēs iegādāties īstas lietas no pirmajām rokām. Neizpaliks arī gastronomiskās baudas – tabora gulāšzupa, viduslaiku pīrāgi un žāvētas gaļas uzkodas. Uz vietas tiks cepta maize, kūpinātas zivis, sutināts sivēns, dzerts svaigs alus un Dienvidzemju vīns.

Dienas noslēgumā – latviski danči ugunskuru gaismā kopā ar folkloras deju kopu „Dandari”

Ieeja pasākumā – bezmaksas.

Dalības maksa 14. jūlija sacensībās – Ls3*

Dalības maksa 15. jūlija tradicionālās lokšaušanas sacensībās – Ls 3 (dalībniekiem ar savu aprīkojumu -loku un bultām –  dalība sacensībās bezmaksas.

*dalībnieku pieteikšanās abām sacensību dienām iepriekš pa e-pastu, norādot sacensību dienu, vārdu, uzvārdu, vecumu.

Vairāk informācijas www.vesturiskiaktivs.lv

 

Komentāri (32)

Aivars Krauklis 12.07.2012. 17.19

Jā, viduslaiki… gladiatori… profesionāli (!) bruņinieki… tabors… Livonija… un visam beigās „latviski danči” . Laikam tāda tagad vēsture.

+1
0
Atbildēt

0

ilmisimo 12.07.2012. 08.15

Šausmas!!!1

atkal ieroči…..
Kur skatās mūsu redakcijas peaceņiks?

+1
-1
Atbildēt

1

    ievuliitis > ilmisimo 12.07.2012. 10.47

    Vai bērni drīkstēs skatīties, tu domā?
    :))

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu