Komponists Ešenvalds sarakstījis himnu Pasaules koru olimpiādei Rīgā • IR.lv

Komponists Ešenvalds sarakstījis himnu Pasaules koru olimpiādei Rīgā

36
Ekrānšāviņš no "My Song" video.

Ešenvalda sarakstītā dziesma ir izpildāma gan kora, gan solo versijā

Latviešu komponists Ēriks Ešenvalds uzrakstījis himnu Pasaules koru olimpiādei, kas 2014.gadā notiks Rīgā Eiropas kultūras galvaspilsētas gada laikā, liecina nodibinājuma “Rīga 2014” mājaslapā publicētā informācija.

Pasaules koru olimpiādei ir sava oficiālā himna, bet katra olimpiādes rīkotājpilsēta izvēlas arī savu īpašo dziesmu. Rīgai tā būs Ešenvalda komponētā “My Song” ar indiešu dzejnieka Nobela prēmijas laureāta Rabindranata Tagores vārdiem. Ešenvalda sarakstītā himna stāsta par dziedāšanas spēju cilvēku celt spārnos un dot spēku izšķirīgos brīžos, ziņo LETA.

Pasaules koru olimpiāde tiek rīkota katru otro gadu un katru reizi pulcē apmēram 20 000 dziedātāju no visas pasaules. Pasaules koru olimpiādes Rīgā organizētāji nodibinājums “Rīga 2014” plāno, ka Rīgā notiekošā koru olimpiāde vēsturē varētu ieies kā lielākais jebkad notikušais šāda veida pasākums.

Ešenvalda sarakstītā dziesma ir izpildāma gan kora, gan solo versijā. Komponista radītās dziesmas “My Song” versiju korim ierakstījis jauniešu koris “Kamēr…”, bet solo versiju izpilda dziedātājs Intars Busulis. Dziesmas ieskaņošanā piedalījies jauniešu koris “Kamēr…” Jāņa Liepiņa vadībā, Busulis, stīgu orķestris “Sinfonia Concertante” un mūziķi Artis Gāga, Kristaps Krievkalns, Romāns Vendiņš, Andris Barons, Pēteris Liepiņš un Gundars Lintiņš.

Lēmums olimpiādes īpašās dziesmas sacerēšanu uzticēt tieši Ešenvaldam pieņemts tāpēc, ka viņš ir viens no atzītākajiem Latvijas jaunās paaudzes komponistiem, kurš guvis lielus panākumus arī ārpus Latvijas robežām.

2014.gada Pasaules koru olimpiādes dziesma, dziesmas vārdi un audio ieraksti ir publicēti mājaslapā “www.2014worldchoirgames.com“.

 

Komentāri (36)

Una Grinberga 06.07.2012. 01.44

Skaisti! Ešenvalds ir ļoti talantīgs komponists!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu