Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6
Pagaidu patversmē netālu no Filipīnu galvaspilsētas nonākuši 300 pitbuli, kuri tika izmantoti suņu cīņās. Izrādās, šo nelegālo rūpalu organizēja astoņi dienvidkorejieši, asiņainās sacīkstes translējot internetā un ļaujot likt pat miljoniem korejas vonu (nepilni Ls 50 000) lielas likmes. Tagad aizturētajiem vīriešiem draud līdz pat sešu gadu cietumsods, savukārt nomocītie suņi atgūstas un gaida jaunus, labsirdīgākus saimniekus.

Nedēļas notikumi pasaulē

Mjanmā svētdien notikušajās papildvēlēšanās, kurās kandidāti cīnījās par 45 vakantajām parlamenta vietām, Nobela miera prēmijas laureātes Aunas San Su Čži vadītā opozīcijas Nacionālā Demokrātijas līga (NDL) izcīnījusi vismaz 43 mandātus. Atbilstoši neoficiāliem rezultātiem arī Su Čži, kas pēdējos 22 gadus pamatā pavadījusi huntas noteiktā mājas arestā, ir ievēlēta parlamentā.

Neskatoties uz Sīrijas prezidenta Bašara al Asada solījumiem ieviest ANO un Arābu līgas īpašā sūtņa Kofi Annana piedāvāto miera plānu, otrdien valstī izcēlās jaunas sadursmes starp nemierniekiem un režīma karavīriem. Vardarbība Sīrijā turpinās, lai gan Annans pirmdien ANO Drošības padomē paziņoja, ka Asads ir piekritis no 10.aprīļa sākt ieviest viņa piedāvāto miera plānu.

Ungārijas prezidents Pāls Šmits pirmdien paziņoja par atkāpšanos no amata pēc tam, kad viņam pagājušajā nedēļā saistībā ar plaģiātisma skandālu atņēma 1992.gadā piešķirto doktora grādu. 69 gadus vecais Šmits ir divkārtējs olimpiskais čempions paukošanā un Ungārijas prezidenta amatu ieņem no 2010.gada augusta. Budapeštas Zemmelveisa Universitāte ceturtdien paziņoja, ka nolēmusi atņemt Šmitam doktora grādu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu