Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
Aptuveni 100 Dienvidfrancijas zemnieku sarīkoja aitu gājienu Briņolas ielās, nosodot pārāk saudzīgo varas iestāžu un dabas draugu attieksmi pret Alpos un to pakājē dzīvojošo vilku populāciju. «Patiesībā izmirstošā suga ir lopkopji un lauku dzīvesstils,» žēlojās viens no zemniekiem, kam savvaļas dzīvnieki esot saplosījuši 250 aitas. Tiek lēsts, ka Francijas dienvidos vēl dzīvo 200 vilki

Nedēļas notikumi pasaulē


ES valstu ārlietu ministri pagājušo piektdien Briselē nolēma noteikt sankcijas pret 12 personām un 29 uzņēmumiem no Baltkrievijas,
lai sodītu autoritārā prezidenta Aleksandra Lukašenko režīmu par represijām pret opozīciju. Personām, pret kurām noteiktas sankcijas, būs aizliegts iebraukt ES valstīs, kā arī tiks iesaldēti viņu ES valstīs esošie īpašumi un noguldījumi.

Krievijas Valsts dome uzskata, ka Eiropas parlamentāriešiem ir jāreaģē uz Latvijas mēģinājumiem «heroizēt» bijušos «esesiešus» un Krievijas tautiešu cilvēktiesību pārkāpumiem. Deputāti dokumenta apspriešanas laikā izteikušies arī par iespēju ieviest ekonomiskās sankcijas pret Latviju. Dokumentā norādīts, ka 16. martā bijušie SS brīvprātīgo vienību karavīri pulcējās uz kārtējo pasākumu Rīgā un sanāksmi kapos Lestenē.

Arī Baltkrievija noteikusi aizliegumu dzīvu mājlopu importam no ES valstīm. Aizliegums noteikts tāpēc, ka ES valstu teritorijā ir konstatēti jauni mājlopu saslimšanas gadījumi ar infekciozo Šmallenbergas vīrusu. 20.martā stājās spēkā Krievijas aizliegums importēt dzīvus māj-lopus no ES valstīm.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu