Policistu arodbiedrības līderis iesaistās Putina projektā • IR.lv

Policistu arodbiedrības līderis iesaistās Putina projektā

37
Agris Sūna. Foto: Edijs Pālens, LETA

Sūna nenožēlojot braucienu uz Maskavu

Latvijas Apvienotās policistu arodbiedrības prezidents Agris Sūna Maskavā piedalījies Krievijas premjerministra Vladimira Putina atbalstītās Internacionālās frontes kongresā. Saeimas Aizsardzības komisijas vadītājs Ainars Latkovskis šādu līdzdalību uzskata par „ārkārtēju gadījumu”.

Kā ziņo TV3 raidījums „Nekā personīga”, tajā spriests, ka zudušās Padomju savienības vietā jāveido jauna.

Putina vadībā radīta Viskrievijas Tautas fronte, bet tās paspārnē izveidota arī Internacionālā fronte, kuras uzdevums ir izplatīt Krievijas ietekmi ārpus robežām bijušās PSRS teritorijā un citās zemēs.

Kongresa atklāšanas runu bijis uzticēts teikt Dmitrijam Jermolajevam, kurš ir Latvijas „melnajā sarakstā” iekļautais bijušais Krievijas vēstniecības Rīgā diplomāts, ziņo raidījums. Viņš mūsu valstī tika turēts aizdomās par spiegošanu Krievijas labā. Jermolajevs priecājās, ka pasākums iezīmē jaunu pakāpi to spēku konsolidācijā, kas vēlas apvienoties ap Krieviju, un atzina, ka ir ,,saviļņojoši šeit, Maskavas centrā, redzēt politiskās un sabiedriskās elites no valstīm, kas izveidojušās vēsturiskajās Krievijas teritorijās”.

Starp uzaicinātajiem kā Latvijas policistu pārstāvis tika pieteikts Sūna. Savā uzrunā no kongresa tribīnes Sūna sacīja, ka piekrīt idejai par to, ka krieviem ir jāatbalsta savi tautieši ārzemēs, un ar Maskavas biedriem viņš dalījās satraukumā, ka Latvijas krievi jau esot sākuši aizmirst savu valodu.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (Vienotība) uzskata, ka šis fakts – Latvijas policisti tiek pārstāvēti pasākumā, kurā Krievija propagandē savas ekspansionistiskās tieksmes -, ir jāvērtē ļoti nopietni. ,,Ja Sūnas kungs būtu lidmodelistu pulciņa pārstāvis, tad es neko neteiktu. Bet arodbiedrībā darbojas Latvijas drošības struktūru darbinieki. Tas diskreditē arodbiedrību. Šis ir, es uzskatu, ārkārtējs gadījums. Iekšlietu ministram šo lietu vajadzētu izskatīt,” sacīja Latkovskis. Viņš arī aicināja arodbiedrības biedrus noskaidrot, kā intereses Sūna pārstāvējis Krievijā.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (ZRP) teic, ka nevar iejaukties arodbiedrības darbā, ,,bet kopējais mans redzējums ir tāds, ka arodbiedrībai, protams, ir jānodarbojas ar sava aroda – policistu interešu aizstāvēšanu”. Pēc ministra domām, tomēr pārāk uztraukties nevajadzētu, jo Sūnas arodbiedrība policistiem nav vienīgā un, iespējams, tāpat kā Sūna, tur lielākā daļa ir bijušie policisti, kas dienestu jau atstājuši.

TV3 ziņo, ka Sūnas arodbiedrība savā nozarē ir vislielākā un tajā darbojas vairāk nekā divi tūkstoši dienestā esošu policistu. Par to, ka Latvijas policistu arodbiedrība varētu atbalstīt Krievijas proponēto Eirāzijas Savienības ideju nevarot būt ne runas, atzina arodbiedrības valdes loceklis Rolands Valters. Sūnas brauciens organizācijā tikšot apspriests.

Sūna teica, ka nenožēlo, ka izmantojis Krievijas uzaicinājumu aizbraukt uz Maskavu. Izdevumus daļēji sedzis viņš pats, daļēji – Krievijas puse.

 

Komentāri (37)

Ieva 06.11.2011. 21.03

Sakiet ko gribiet, bet Latvijā dažiem jāatņem latviešu pilsonība!

+23
-2
Atbildēt

1

    kristaps_drone > Ieva 07.11.2011. 11.01

    Nevis dažiem, bet ļoti daudziem!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Ligiña Doniña 06.11.2011. 21.11

Sūna var droši doties atpakaļ uz Kremli un palikt tur uz mūžiem ! Lai uztetovē uz rokas sirpi un āmuru.

+20
-1
Atbildēt

1

ilmisimo 06.11.2011. 21.27

Sūna teica, ka nenožēlo, ka izmantojis Krievijas uzaicinājumu aizbraukt uz Maskavu..
____________________________

Būtu jele ,ak jau nu tai Moskovijā ar palicis…vēl viens Lindermans?

+16
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu