"Forbes": pasaulē ietekmīgākais ir Obama • IR.lv

“Forbes”: pasaulē ietekmīgākais ir Obama

44

Sarakstā vairs nav iekļauti Džūljens Asanžs un Dominiks Štrauss-Kāns 

ASV prezidents Baraks Obama atguvis pirmo vietu žurnāla “Forbes” veidotajā pasaules ietekmīgāko cilvēku sarakstā, apsteidzot Krievijas premjerministru Vladimiru Putinu un pagājušā gada uzvarētāju – Ķīnas prezidentu Hu Dziņtao, kurš tagad noslīdējis līdz trešajai vietai.

Obama, kurš 2009.gadā bija saraksta galvgalī, pērn bija spiests piekāpties Dziņtao, taču šogad atkal izvirzījies pirmajā vietā, pateicoties vairākiem panākumiem ārpolitikā, kas gūti par spīti iekšpolitiskajām grūtībām, kuras radījusi grūtā situācija ASV ekonomikā, ziņo LETA/AFP.

“Protams, viņa darbavietu likumprojekts ticis izķidāts, viņa sarunas par parāda griestiem – izsmietas, un viņa popularitāte ir kritusies, apdraudot viņa pārvēlēšanu, taču Obama šogad ir atguvis planētas visietekmīgākās personas pozīcijas,” norāda “Forbes”. “Kāpēc? Neskatoties uz pārejošo [pārliecību] par Amerikas norietu, ASV, neapšaubāmi, joprojām ir visvarenākā valsts pasaulē ar lielāko un visinovatīvāko ekonomiku un bīstamāko armiju.”

“Bez tam vienīgais leģitīmais Obamas konkurents uz šo titulu – pagājušā gada uzvarētājs, Ķīnas prezidents Hu Dziņtao, zaudē savu ietekmi, pateicoties aiziešanai no politiskā amata,” uzsver žurnāls.

“Otrajā vietā ir Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins, kurš šogad ir gatavs atgūt Krievijas prezidenta amatu no viņam lojālā izkārtnes prezidenta Dmitrija Medvedeva,” turpina “Forbes”.

Vācijas kanclere Angela Merkele ierindojusies ceturtajā vietā, bet viņai seko Informācijas tehnoloģiju koncerna “Microsoft” vadītājs Bils Geitss, Saūda Arābijas karalis Abdulla, pāvests Benedikts XVI, ASV Federālo rezervju sistēmas (FRS) vadītājs Bens Bernanke un sociālās komunikācijas vietnes “Facebook” dibinātājs Marks Cukerbergs.

Pirmo desmitnieku noslēdz Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons.

Otro pasaules ietekmīgāko cilvēku desmitnieku ievada Indijas Nacionālā kongresa prezidente Sonja Gandija, kurai seko Eiropas Centrālās bankas (ECB) prezidents Mario Dragi un Francijas prezidents Nikolā Sarkozī.

Starp tiem, kuri atstājuši 70 ietekmīgāko cilvēku sarakstu, ir interneta vietnes “WikiLeaks” dibinātājs Džūljens Asanžs un bijušais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektors Dominiks Štrauss-Kāns.

Nāve no saraksta svītrojusi arī informāciju tehnoloģiju giganta “Apple” līdzdibinātāju Stīvu Džobsu un teroristiskās organizācijas “Al Qaeda” līderi Osamu bin Ladenu.

Tikmēr sarakstā iekļuvuši divi noziedznieki – meksikāņu narkotirgoņu karteļa “Sinaloa” boss Hoakins Gusmans Loera ierindojies 55.vietā, bet 57.pozīcijā atrodams Mumbajas organizētās noziedzības smagsvars Davuds Ibrahims Kaskars.

Pilns saraksts atrodams interneta adresē “www.forbes.com/power”.

 

Komentāri (44)

Anna Gaigule 03.11.2011. 15.56

Pēc Forbes domām pasaules ietekmīgākie cilvēki ir politiķi.
Bet, ja vērtē pēc tā, kas patiesībā ir svarīgi (ieguldījuma cilvēces attīstībā), tad tie ir zinātnieki un šobrīd ietekmīgākais cilvēks ir sers Tims Berners Lī.
http://adrianbowyer.blogspot.com/2011/07/fourlevels.html

+1
0
Atbildēt

0

oktaavs 03.11.2011. 11.41

Obama ir ietekmīgo baņķieru lelle.
Ko šajā sarakstā dara Putins ? Kā tas tur nokļuvis ? Savas nekaunības dēļ, vai tapēc ka gāzes truba ?

+1
0
Atbildēt

1

    raimonds_bossltd > oktaavs 03.11.2011. 12.33

    to west
    Kā bagātākais planētas iedzīvotājs.
    Kā visbīstamākais noziedznieks pasaulē, kuram kariņa sarīkošanai pat nevajag Parlamenta atbalstu vai ANO rezolūciju, kura rēķinā vismaz divu valstu vadītāju slepkavības un vairāki drausmīgākie terora akti pēdējā gadsimta laikā.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

mary75 03.11.2011. 11.38

Dīvaini, ka Putins kļuvis ietekmīgāks par Hu Dziņtao tagad, kad formāli kļuvis par Krievijas prezidentu atkārtoti, it kā Medvedeva laikā viņš būtu zaudējis savu ietekmi.
īstenībā, tas, gandrīz vai, nozīmē, ka Krievija kļuvusi ietekmīgāka par Ķīnu, kas izsauc zināmas šaubas.
Nav saprotams, pēc kādiem kritērijiem vispār tiek vērtēti kandidāti, un cik šie kritēriji objektīvi.

+1
-1
Atbildēt

3

    raimonds_bossltd > mary75 03.11.2011. 12.28

    to dzeris49
    “ka Krievija kļuvusi ietekmīgāka par Ķīnu, kas izsauc zināmas šaubas”

    Išakovam, Ļurbanovičam, Dolgopolovam un viņu agresīvam tumsonīgam elektorātam, bidlām, gan neizsauc un tev, fašistu līdzskrējējam, arī nevajadzētu.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 03.11.2011. 12.45

    Tev jau informācijas avots un mīļākā lasāmviela ir krievu fašistu avīzes, pat atsauces uz tām dod,tā ka domāšana un vērtības jums ir līdzīgas. Tāpēc tev vispār nevajadzētu tik daudz par šo tēmu sprēgāt, ja tik patiešām neesi spēcīgi kontuzēts vai kā citādi savainojis smadzenes, un tāpēc zaudējis katru kritiku un vienīgais, ko vēl spēj – atkārtot dažas frāzes, līdzīgi mācītam papagailim.
    Man tavas domas absolūti neintersē, kaut arī tiražēt savas muļķības te aizliegt tev neviens nevar, tavus komentārus sen vairs nelasu, un nelasīšu arī turpmāk, izņēmuma kārtā pēdējo reizi noreaģēju.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > mary75 03.11.2011. 12.53

    to dzeris49
    Es nelasu nevienu krievu fašistu avīzi un nevaru iedomāties, ka galējie fašisti, krievu šovinistiskie ekstrēmisti, neostaļinisti SC varētu būt Latvijas valdībā.
    Fašists ir Putļers un 95% viņa zvērisko tumsonīgo atbalstītāju.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu