Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

2
Pusnakts Parīzē

 

oooo Pusnakts Parīzē / Midnight in Paris. Nemeklējiet šajā filmā to Vudiju Allenu, kurš ar leģendārām aktrisēm diskutējot smalki klīda pa Manhetenu! Šis Vudijs aktiera Ouvena Vilsona izskatā ir kļuvis par tūristu apburošajā Parīzē, kas iemūžināta gluži vai pastkaršu kolāžas manierē. Dzirkstoša un pozitīva komēdija, kas turklāt ved skatītāju ekskursijā pa pilsētas 20.gadsimta sākuma bohēmisko kultūrvēsturi un lepni uzskaita, kādi tik dižgari tur ir dzīvojuši! Turklāt Allens vēl aizvien prot ļoti filigrāni pasmieties gan par mākslas imūniem patērētājiem, gan uzspēlētiem intelektuāļiem. Kino no 4.novembra.

ooo Dusošā skaistule / Sleeping Beauty. Erotiski piesātināts stāsts par jauniņo Lūsiju, kas dreifē pa dzīvi, mēģinot atrast tās garšu. Fonā – savādas iekāres formas un nāves elpa pakausī. Sajūtas ar savu sniegumu pastiprina titullomā esošā Emīlija Brauninga. Savukārt baudījumu acīm sniedz gaumīga vizuālā estētika. Kino no 4.novembra.

oooo Aizliegtās mākslas tuksnesis / The Desert of Forbidden Art. Burvīga dokumentālā filma par «krievu mākslas Šindleru» Igoru Savicki, kurš padomju represīvā režīma laikā paglāba tūkstošiem aizliegtu un neatzītu mākslas darbu. Unikāls ieskats neredzētā kolekcijā! Pirmizrāde 7.novembrī plkst.19 kinoteātrī Splendid Palace.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu