Iesākumā bija haoss • IR.lv

Iesākumā bija haoss

1
Aivars Ozoliņš

Jaunā Saeima sāk nesekmīgi; jācer, ka deputāti attapsies

Valsts prezidenta Andra Bērziņa bažas par Valda Dombrovska koalīcijas modeļa rīcībspēju ir pamatotas. Trīs partiju un «sešinieku» pulciņa dīvainā kompānija ar tās «jauno politisko kultūru» ir neprognozējams veidojums. Diemžēl prezidenta prasītās alternatīvas tam ir vēl sliktākas.

Aritmētika ir nežēlīga: Vienotībai, VLTB/LNNK, Zatlera Reformu partijas pārpalikumam un no tās nošķēlušamies politikas diletantu sešiniekam kopā it kā ir 56 balsis, taču par Valda Zatlera ievēlēšanu Saeimas priekšsēdētāja amatā pirmdien balsoja vispirms 46, pēc tam 45 koalīcijas deputāti. Bet otrdien Solvitu Āboltiņu dikti kārotajā amatā ievēlēja ar tikai 51 balsi. Šie balsojumi parādīja, ka koalīcijas vēl nav.

 Taču vēl bezcerīgākas ir citādas partiju kombinācijas. Variantu ar Saskaņas centru acīmredzot vispār vairs nav. VLTB/LNNK tādos nepiedalītos, Vienotībai tas nozīmētu partijas šķelšanos un gala sākumu, bet ZRP pēc it kā tikai ar tankiem maināmā lēmuma mainīšanas atpakaļceļa arī vairs nav – tagad arī SC ieskatā Zatlers ir «nodevējs», ar kuru nekāds «bizness» nav iespējams.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu