Ilvess: Neskatieties uz Krieviju • IR.lv

Ilvess: Neskatieties uz Krieviju

52
Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess un Latvijas premjerministrs Valdis Dombrovskis. Foto: Raitis Plauks, F64

Igaunijas prezidents aicina latviešus ticēt savai valstij

Igaunijas Valsts prezidents Tomass Hendriks Ilvess igauņu panākumu formulu saredz ticībā savai valstij, stingram Rietumu virzienām un neraudzīšanās Krievijas virzienā.

Kāds ir igauņu noslēpums, ka viņiem izdodas tikt galā ar budžetu, atbalstīt sociāli neaizsargātos, Igaunijas prezidents intervijā avīzei „Diena” sestdienas numurā atbild: „..atbildot par to noslēpumu, manuprāt, tas ir optimisms. Jums vienkārši ir jātic savai valstij. Un cilvēki tad maksā nodokļus, ja tic savai valstij.”

Ilvess arī atgādina latviešiem, ka mēs esam Eiropas Savienības un NATO dalībvalstis, nevis Krievijas sastāvdaļas. „Es nesaprotu šo fiksēšanos uz Krieviju, mūsu [igauņu] tirdzniecība ir ar Somiju, Zviedriju un Latviju. Krievija nav sevišķa mūsu interese (..), mūsu pamatinterese nav Austrumi, mūsu pamatinterese ir Rietumi.”

Avīzes uzstājīgi tincināts par Krieviju, Ilvess gluži vai dusmīgi teic: „Liecieties taču mierā,” un norāda, ka tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu viņi visas dienas garumā „ne mirkli nepieskārāmies Krievijas jautājumam”. „Tik minimāli tam arī jābut,” saka Ilvess un turpina: „Mēs galu galā esam Eiropas Savienības un NATO valstis.”

 

Komentāri (52)

oktaavs 15.10.2011. 12.06

Lai cik tas arī jocīgi nebūtu, bet lielākā Latvijas pilsoņu daļa nemaz neskatās uz Krieviju. Uz to skatās tie politiķi, kas tur ir savējie un velk sev līdzi visus pārējos par katru cenu. Pat par neatkarības cenu.

+41
0
Atbildēt

5

    piziks > oktaavs 16.10.2011. 09.18

    Var ticēt, interesēties par un cienīt atsevišķus Krievijas krievus, — kaut pa desmitam vai simtam katrā Krievijas vēstures gadsimtā, — bet Krievijai kā valstij un tās izpausmēm — to gan, lūk, nevajag: viena vienīga ambiciozas iekarošanas un krāpšanas vēsture.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    dro > oktaavs 15.10.2011. 13.00

    west. Lai tiek:)

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    oktaavs > oktaavs 15.10.2011. 12.51

    Ino
    Jā, Ino, jā! Bet lai jau tiek daļiņa pašapziņas celšanai.:)

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

    oktaavs > oktaavs 15.10.2011. 12.34

    nulle
    No Krievijas tomēr varam daudz ko mācīties. Balets, māksla, literatūra, kino. Humoriņš dažreiz neslikts, lai gan pamatā ebreju..:)
    Bet politiķi un vadoņi – tā ir katastrofa. Mūžīgi mūžos un visos laikos.

    +16
    -7
    Atbildēt

    0

    dro > oktaavs 15.10.2011. 12.47

    west. Vai tad “Balets, māksla, literatūra, kino”, arī zinātne, bizness Krievijā nav ebreju? Nav ebreju, nav Krievijas, ja neskaita šovinistus ar atomrungu rokās:)

    +14
    0
    Atbildēt

    0

Kinskis 15.10.2011. 11.44

Tieši un nepāprotami pateikts, kā jābūt. Bingo!
Kāds cits igauņu politiķis (Eiroparlamenta deputāts) arī kādreiz labi pateica – pret Krieviju jāizturas kā pret niķīgu pusaudzi.
Par igauņiem var teikt, ka tie ir kaimiņi, ar kuriem mums ir paveicies.

+41
0
Atbildēt

0

juhans 15.10.2011. 12.05

Lieliski! Bet kāpēc latvieši vārdus, kurus teica Ilvess, nevarēja agrāk un nevar arī tagad dzirdēt ne no eksprezidenta Zatlera, ne no prezidenta Bērziņa? Par ko mums būtu jākaunās vairāk – par sevi vai par mūsu prezidentiem?

+34
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu