"Rīgas pilsētbūvnieks" mācīs, ka "parāds nav brālis" • IR.lv

“Rīgas pilsētbūvnieks” mācīs, ka “parāds nav brālis”

7
Foto:Didzis Grodzs, F64

Gaters: pāris dienas vēsumā rīdziniekiem liks sasparoties parādu atdošanā

Ņemot vērā, ka jau nākamnedēļ prognozējama gaisa temperatūras krišanās, visās “Rīgas namu pārvaldnieka” apsaimniekotajās mājās šodien sākta apkures pieslēgšana, tomēr 48 pašvaldības SIA “Rīgas pilsētbūvnieks” mājās siltums būs jāgaida ilgāk, vēstī aģentūra LETA.

“Visās mājās ir parādi. Pirmdien izvērtēsim situāciju un apkuri pieslēgsim līdz mēneša beigām,” šodien sacīja “Rīgas pilsētbūvnieka” valdes priekšsēdētājs Ivars Gaters. Pāris dienas vēsumā rīdziniekiem “liks saprast, ka parāds nav brālis un sasparoties”, domā uzņēmuma vadītājs.

Līdz pirmdienai apkure tiks pieslēgta “Rīgas pilsētbūvnieka” apsaimniekotajās trīs sociālo dzīvokļu mājās, kurās dzīvo neaizsargātākie rīdzinieki, taču par apkures pieslēgšanu 48 īres namos uzņēmuma vadība lems pirmdien, 17.oktobrī.

Tomēr viņš uzsvēra, ka neatkarīgi no parādiem siltums būs visās mājās. “Noteikti nebūs tādas situācijas, ka kādā no mājām siltums netiks pieslēgts,” teica Gaters.

Darbs ar parādniekiem notiek visu vasaru, tomēr “Rīgas pilsētbūvnieka” vadītājs atzina, ka ar maksāšanas disciplīnu joprojām ir problēmas. Parādniekiem tiek sūtīti atgādinājumi, iedzīvotāji tiek aicināti slēgt vienošanās, un tiem, kas izrāda ieinteresētību meklēt risinājumus, uzņēmums cenšas izrādīt maksimālu pretimnākšanu, taču nekaunīgākie nemaksātāji tiek sūdzēti tiesā.

Informāciju par parādniekiem un tiesvedībām uzņēmums plāno apkopot nākamās nedēļas sākumā.

AS “Rīgas namu pārvaldnieks” oktobrī aizņēmusies piecus miljonus latu no “DNB Nord bankas”, lai nosegtu rīdzinieku apkures parādus un nodrošinātu siltumu 180 000 klientu 4300 apsaimniekojamās ēkās. Nauda šodien pārskaitīta AS “Rīgas siltums”, un pašvaldības apsaimniekotajos namos sākta apkures pieslēgšana.

Komentāri (7)

Kinskis 14.10.2011. 16.32

Interesanti, ko ar aukstajiem radiatoriem pilsētbūvnieks iemācīs tiem, kas rēķinus vienmēr maksājuši. Ok, stāsts par parādnieku datu aizsardzību būtu saprotams. Bet tad varbūt varētu rīkoties otrādi – teiksim, izdalīt kādas pazīšanās zīmes (kaut vai uzlīmi pie durvīm) kārtīgajiem maksātājiem. Vai arī izlikt sarakstus ar labajiem maksātājiem (nevis vārdi, uzvārdi, bet dzīvoklis 44, 45, 49…), lai publika izdara secinājumus, kuru šajos sarakstos nav. Švonģeri – cīnītāji par ideju lai rīkojas, plakātu likšanas pieredze taču ir!

+3
-1
Atbildēt

0

silvija_vitina 15.10.2011. 13.02

paldies dievam, nedzīvoju daudzstāvu mājā un mani neviens nemācīs, kā dzīvot. Tomēr varu izteikt līdzjūtību tiem, kuri, būdami kārtīgi maksātāji, tomēr ir spiesti sēdēt vienā skolas solā kopā ar nemaksātājiem un iziet šo “apmācības kursu” profilakses nolūkā.

+1
0
Atbildēt

0

piziks 14.10.2011. 19.14

Jefiņ Ivar Gater, ja jau tik labi/ienesīgi nepieslēgt visiem, kāda jēga regulārajiem kasātājiem. Kas notiktu, ja visi precīzie un rātnie maksātāji, kas saukstējas pirms piesklēšanas šo Gateri ar viņa kantori iesūdzētu tiesā gan pazr tiešajiem zaudējumiem, gan par morālo kaitējumu?

Vēl viens gudrinieks, — uz ceļa jau Zivtiņš izgudroja, cik labi sodīt auto īpašnieku, nevis braucēju? Iebilst visi gudrie un zinošie juristi, ieskaitot Tiesībsargu, vienīgi iekšlietnieki berzē rokas uz piķi, un brīnās, ka neviens netic/reti kurš tic, ka tagad rūpēsies par satiksmes drošību, nevis par vācu Vitronic un latvbiešu bīdītāju kabatām…

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu