KNAB priekšnieka amatam turpinās vērtēt piecus pretendentus • IR.lv

KNAB priekšnieka amatam turpinās vērtēt piecus pretendentus

26
Foto: Evija Trifanova, LETA

Otrajā kārtā vērtēs Gulbi, Vītoliņu un trīs biroja darbiniekus

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amata konkursa otrajā kārtā turpinās vērtēt piecus pretendentus, vēstī LETA.

Atbildīgā komisija šodien nolēmusi, ka otrajai kārtai tiks virzīti: KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieks Jaroslavs Streļčenoks, KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja Ilze Jurča, KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore, bijušais Valsts ieņēmumu dienesta muitas vadītājs, pašlaik SIA “Biznesa un juridiskā prakse” īpašnieks, konsultants loģistikā, transporta un dzelzceļa risinājumos, kā arī robežšķērsošanas un nodokļu jautājumos Kalvis Vītoliņš un bijušais iekšlietu ministrs un galvenais valsts notārs, tagadējais SIA “Pireja” juridiskais pārstāvis un SIA “Park&fly easy” valdes priekšsēdētājs Māris Gulbis.

.Uz KNAB vadītāja amatu bija pieteikušies arī – advokātu biroja “Liepiņš un partneri” zvērināts advokāts, nodibinājuma “Korporatīvo juridisko risinājumu un pētījumu palāta” valdes priekšsēdētājs un Juridisko risinājumu un pētījumu palātas šķīrējtiesas priekšsēdētājs Armands Stumbergs, pašreizējais detektīvaģentūras “Musa International” vadītājs jurists Gunārs Cāzers, Juridiskās koledžas pasniedzēja Ruta Mekša, Tieslietu ministrijas Juridiskā departamenta Tiesvedības nodaļas juriskonsults Kristaps Sautiņš, SIA “P-Kolada” dalībnieks, SIA “Adhs juridiskie un apdrošināšanas pakalpojumi” dalībnieks un SIA “Jurisconsultus” dalībnieks Jānis Uzulēns, bezdarbnieks Aivars Bauers, Augstākās izglītības kvalitātes novērtēšanas centra un Izglītības kvalitātes valsts dienesta eksperts Vladislavs Bautris.

Konkursa otrajā kārtā padziļināti tiks vērtēta kandidātu pieredze un kompetence. Kandidātu, kuram komisijas locekļi būs piešķīruši augstāko punktu skaitu, komisija ieteiks virzīt uz Ministru kabinetu apstiprināšanai, savukārt Ministru kabinets lems par komisijas izvirzītā pretendenta ieteikšanu apstiprināšanai Saeimā.

KNAB priekšnieka amata pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane, komisijā ir Augstākās tiesas Senāta Krimināllietu departamenta senators Artūrs Freibergs, Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors Arvīds Kalniņš, Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Kažociņš, Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks.

Kā ziņots, amats ir vakants pēc iepriekšējā KNAB vadītāja Normunda Vilnīša atbrīvošanas no amata.

 

Komentāri (26)

austrisv 14.10.2011. 22.19

Ceru, ka to Gulbi izmetīs no pretendentu skaita. Atceros tīri labi, ka Lembergs Gulbim uz kāzām ar Tīnu uzdāvināja milzu summu, cik atceros kaut kas ap 40 tūkstoši bija. Tā toreiz, liekas 2003. gads , bija liela summa. Toreiz Gulbim bija uzdevums sagraut JL un viņš un viņa sievasmāte lepni atstāja partiju JL, taču abi izgāzās un lembim arī no tā netika nekāds labums, jo JL toreiz nesagruva, lai kā Lembis centās. Nu atklal Gulbis ir izvilkts no aizkrāsnes pēc nesekmīgas atgriešanās politikā.
Tas būtu pārāk jau traki, ja viņu ieliktu par KNAB priekšnieku. tik pērkamu cilvēku ar tik netīru pagātni! Gulbis jau nu nav labāks par Vilnīti! tiešie sakari būs atkal atjaunoti ar treknāko oligarhu. Priekš kam tad mums tāds KNAB?

+9
0
Atbildēt

0

janazakovica 15.10.2011. 02.20

putns gulbis varetu but putna gaila paveids..abi divi lembja stipendiati..

+3
0
Atbildēt

0

ivetao2007 15.10.2011. 23.59

Ja KNABu nevadīs Juta Strīķe un Vilks, tad šo iestādi var likvidēt pilnīgi. Jo tikai vīņu rokās ir noziedīgas pasaules tīklojuma kopskats, ieskaitot pazītamākos LŠŠ. Ministru prezidentam nev jāpāļaujās parasītiskajām komisijām atrast kārtējo kretīnu. Tāpat nekāda labuma nav no daudzajām policijām. Siaiei un Skotlendjarda uz vadītāju vietām nerīko konkursus un kvalifikačijas komisijas. Vai tad būs publisks konkurs ar komisijām uz policijas un SAB vadītāja amatiem. Domāju, ka vajaga tikai vienu policiju un slpenepoliciju. Kuru vadītājus ieceļ Ministrtu prezidents. Un atceļ uzticību zaudējušos.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu