Piektdien Mediņa skolas zēnu kora jubilejas koncerts • IR.lv

Piektdien Mediņa skolas zēnu kora jubilejas koncerts

24

Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris svin 30 gadu jubileju

Kora jubileju tiks atzīmēta ar plašu koncertu Rīgas Latviešu biedrības namā, kurā ar kori sadziedāsies arī solisti Ance Krauze, Renārs Kaupers un Zigfrīds Muktupāvels.

Koncerts Rīgas Latviešu biedrības namā notiks piektdien, 7. oktobrī, plkst. 19.00. Tajā piedalīsies ne tikai kora tagadējais sastāvs, bet arī kora absolventi – kopumā ap simts vīru.

Jubilejas koncerts tiks atklāts ar Edgara Lindes aranžētajām latviešu karavīru dziesmām, kuras pasaules pirmatskaņojumā, diriģenta mākslinieciskā vadītāja Romāna Vanaga vadībā, izpildīs zēnu koris un tā absolventi kopā ar dziedātājiem Anci Krauzi, Renāru Kauperu un Zigfrīdu Muktupāvelu. Šī koncertprogramma arī tiks gatavota ierakstīšanai diskā Es bij’ puika, ko plānots izdot šogad pirms Lāčplēša dienas. Otrajā koncerta daļā tiks atskaņotas komponista Ulda Marhilēviča dziesmas no albūma Iedomājies, kas tika nominēts kā Gada labākais albūms bērniem 2010. gadā un dziesmas no komponista Valta Pūces veidotā mūzikla visai ģimenei Velniņi. Tajā kopā ar Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu kori dziesmas izpildīs Latvijā populāri skatuves mākslinieki – dziedātāji Aija Andrējeva, Annija Putniņa, Dace Vītola, Niks Matvējevs, diriģēs Evija Vanaga un Tālivaldis Gulbis. 

Koncerta noslēgumā tiks pirmatskaņots Renāra Kaupera veltījums Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu korim. Koncerta režisors Juris Jonelis.

 

 

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu