Neapstiprina ziņas par Zatlera sievas saistību ar Avena fondu • IR.lv

Neapstiprina ziņas par Zatlera sievas saistību ar Avena fondu

83
Lilita Zatlere. Foto: Ieva Čīka, LETA

Trešdien Krievijas miljonāra fonds komponistam Raimondam Paulam dāvā vērtīgu koncertflīģeli

Lai arī izskanējušas runas, ka bijušā Latvijas prezidenta, tagadējā Zatlera Reformu partijas līdera Valda Zatlera dzīvesbiedre Lilita varētu vadīt Krievijas miljonāra Pjotra Avena labdarības fondu, šo trešdien “Latvijas Avīzes” publicēto uz neoficiāliem avotiem balstīto informāciju neapstiprina Ir.lv uzrunātie ZRP pārstāvji. 

Avīze vēl norādījusi, ka tas varētu īstenoties tad, ja partiju apvienība Saskaņas centrs nonāks valdībā. 

Zatlera Reformu partijas sabiedrisko attiecību pārstāve Daiga Holma Ir.lv teica, ka viņa ir sazinājusies ar Valdi Zatleru un guvusi apstiprinājumu, ka “Lavijas Avīzē” teiktais nav patiesība. 

Kājas stāstam par to, ka Lilita Zatlere būs Pjotra Avena labdarības fonda vadītāja, aug pēc pasākuma bērnu slimnīcā, ceturtdien intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” izteicās eksprezidents Valdis Zatlers.

“Droši vien kājas visam šim stāstam aug no tā, ka aizpagājušajā vasarā Avena labdarības fonds nodeva bērnu slimnīcai dārgas iekārtas kā dāvinājumu. Un no Latvijas puses šajā pasākumā piedalījās mana sieva Lilita. No turienes aug kājas,” sacīja Zatlers. Daudz ko varot izdomāt arī tādēļ, ka Zatleru pāris apmeklē Avena rīkotos pasākumus, to skaitā koncertus, vēsta BNS.

Avīze gan arī atgādina, ka Avenam ir ciešas draudzības saites arī ar komponistu Raimondu Paulu, kurš šajās dienās no Avena saņem vērtīgu dāvanu – “Steinway&Sons” firmas koncertflīģeli, kuru izmantos Latvijas mūziķi. 5.oktobrī Avena fonds svinīgi nodos koncertflīģeli Latvijas Radio. 

Ar Pjotra Avena fonda “Paaudze” (“Generation”) atbalstu Latvijas mūziķu rīcībā nonākušais koncertflīģelis ir apmēram 120 000 eiro (84 336 latus) vērts. Pauls instrumentu nodod Latvijas Radio skaņu ierakstu studijai. 

Labdarības fondu “Paaudze” 2008.gadā nodibināja Pjotrs un Jeļena Aveni. Fonda darbības galvenie mērķi ir atbalsts bērnu veselības aizsardzībai, Krievijas un Latvijas kultūras apmaiņas projektiem, kā arī stipendijas un granti zinātnes jomā, ziņo LETA. 

Ar fonda atbalstu tiek atjaunota viena no skaistākajām luterāņu baznīcām Latvijā – Jaunpiebalgas Sv.Toma baznīca, Bērnu klīniskajai universitātes slimnīcai uzdāvināta diagnostikas aparatūra, kas ļauj būtiski uzlabot daudzu smagu saslimšanu diagnostiku un ārstēšanu, izdots latviešu dzejnieku krievu valodā sarakstīto dzejoļu krājums, norit Ritas Valneres izstāde.

 

Komentāri (83)

buchamona 05.10.2011. 15.29

Man jau rakstā, uz kuru atsaucas IR, labāk patika pats sākums:)

“Valdis Zatlers kopā ar savu dzīves draudzeni Lilitu un ģimenes draugu Nilu Ušakovu un viņa laulāto draudzeni Jeļenu aizvadītās nedēļas nogalē kopīgi apmeklēja Rīgas Krievu teātra sezonas atklāšanas izrādi “Grenholma metode”.
Abu politiķu ģimenes draudzīgi sēdēja līdzās, un Nils bija gandarīts, ka draugam Valdim patīk Krievijas režisora Sergeja Golomazova iestudētais intelektuālais trilleris…”
http://la.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=329193:uakova-un-zatlera-imenes-stiprina-saites-tetr&catid=72:politika&Itemid=95

+28
-4
Atbildēt

12

    tuba76 > buchamona 05.10.2011. 18.09

    agrunte – ai nu patiesi zel, ka nevari izlasit recenziju, jo man ta atvera pilnigi jaunu Zatleres kundzi. Lai man piedod Ir: viena rindkopa no vinas recenzijas:
    “Varas kārdinājumi, izaicinājumi un pārbaudījumi ir no mūžīgo tēmu loka. Marijas Stjuartes uzvedumā uz skatuves redzam personāžus, kas tiecas pēc varas, kuri nes varas nebūt ne vieglo nastu, un tos, kas varu pazaudējuši. Katrs no lugas tēliem izcīna savu cīņu: vienam tā ir starp varu un drosmi, otram – starp varu un vājumu, vēl citam – starp varu un mīlestību. Aktieru meistarīgais tēlojums nemitīgi izaicina skatītāju, jautājot, vai tam, kuram ir dota vara, automātiski tiek atņemta iespēja būt sev pašam. Vai varas dēļ ir jāatsakās no goda, godaprāta, cilvēcības un mīlestības? Kaisle un vara sieviešu un vīriešu attiecībās ir nesaraujami saistītas tēmas, un šī izrāde urda un mudina meklēt atbildes uz jautājumiem: vai sieviete var ļauties jutekliskai sievišķībai, vai vara sievieti padara skarbi vīrišķīgu? Un cik stipri vai vāji ir tie varas vīri un sievas, kuri mīl vai iedomājas mīlam? Vai tiešām kaislība pret varu ņem virsroku pār mīlu?

    Respekts – loti labi uzrakstits, bija gruti izveleties, ko citet. Panemu par varu, jo sabriza varas dalisana Latvija ir loti svariga tema.
    Par Bildt sekos.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Andris > buchamona 06.10.2011. 11.02

    Paldies par abiem citātiem, Vita! Vārds “Vostok Nafta” palīdzēs atrast papildu informāciju par Bildtu. Jau pirmie atradumi rāda, ka 91% no ofšora “Vostok Nafta” fondiem bija saīstīti ar Gazproma interesēm, bet Gazproms ir KGB kase. Putins ir neapstrīdams korupcijas ģēnijs. Ieraudzīju vēl, ka Bildts ir 3x precēts, diezko ar to stāju viņam drošivien nav.
    Jā, Zatleres teksts patiešām ir labs. Tā jau man vienmēr ir prieks uzzināt par kādu cilvēku, ka viņš ir iejūtīgs un refleksējošs. Bet ja cilvēks pa īstam refleksē, tad tas ar viņu notiek visās dzīves situācijās. Kāpēc viņa nerefleksē, piemēram, izvēloties luksusa mantas savai rezidencei valsts bankrota brīdī? Un kā viņa var iet uz teātri kopā ar cilvēkiem, viens no kuriem uzskata karanoziedznieku par upuri, bet otrs pat par varoni? Tell me who is your ģimenes draugs and i will tell you who are you. Recenziju žurnālam var uzrakstīt skaistu, bet ciniķi arī brīžiem mēdz būt sentimentāli. Tas ko pēdējās dienas dara viņas vīrs, kā viņš ārdās, profanē visas vērtības un pat atdzīvina etnisku konfliktu starp kopienām, liecina, ka tas notiek citu starpā arī ar ģimenes atbalstu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > buchamona 06.10.2011. 11.07

    Vita, “zviedru baņķieri”, “zviedru pensiju fondi, kuru naudu apkalpo zviedru bankas”, zviedrubiznesa ētikas atškirības Zviedrijā un ārpus tās” Latvijā un Baltijā ir lamuvārdiem līdzvērtīgi termini, — tādēļ liels paldies jebkuram Zviedrijas pilsonim un/vai Zviedrijas iedzīvotājam, kuri saprot un objektīvi atzīst, ko zviedri un Zviedrija ir finansu burbuļošanas laikā Latvijā izdarījuši.

    No padumāko un nekaunīgāko zviedru mietpilsoņu viedokļa, protams, ir slavējami, ka, Zviedrijai iekļaujoties aizdevēju grupā kopā ar SVF un EK uttt., ir izglābta viņu nauda, bet viņu naudu te izglāba par Latvijas atmešanu atpakaļ par ļoti daudziem gadiem. Un, visticamāk, zviedru diplomātu un/vai ārējo izlūkdienestu/ietekmes organizēšanas meistaru sasniegums ir prof. Maikla Hadsona kā Valda Dombrovska padomnieka nomaiņa ar Valda Dombrovska grāmatas līdzautoru Aslundu, jo atškirībā no līdzautora Aslunda, padomdevējs/brīdinātājs Hadsons atklāti pateica, ka zviedru un Zviedrijas finansu ekspansija Latvijā ir nodarījusi vairāk materiālo zaudējumu nekā WWII abas — vācu un padkrievu — okupācijas. Tieši šo manevru dēļ premjers Valdis Dombrovskis tikai mazliet labāk publikā izskatās, salīdzinot ar ex-prezidentu Valdi Zatleru, kurš par visu vari valdībā cenšas ievilkt darbam valdībā negatavu, integrāciju graujošu, etnisko pretstāvi krasi saasinošu, pārsvarā šovinistisko un impērisko krievu mietpilsoņu partiju SC.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    tuba76 > buchamona 05.10.2011. 16.56

    agrunte – nu beidz, Zatleres kundzei ir tik inteligenta izteiksmes speja ar loti dzilu maksliniecisku vertibu un vesturisku izpratni. Izlasi kaut vinas recenziju par teatra izradi tepat Ir: http://www.ir.lv/2010/9/22/varas-salauztas/viedokli

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    tuba76 > buchamona 06.10.2011. 13.58

    Optiskais Temeklis: Domaju, ka Latvijas mediji nav atspogulojusi pat ne pusi no tas kritikas, ko zviedru bankas ir sanemusas savos medijos Baltijas sakara – reportazas, programmas, diskusijas medijos kulturas, politiskajos, finansu un sabiedriskajos forumos. Viens piemers, ja izdodas atvert – http://svtplay.se/v/1514054/bilden_av_sverige_i_baltikum
    Man pasai ir bijusi vairaki gadijumi, kad zviedrs ar mani iepazistoties, uzzina, ka esmu latviete un izsaka savu nozelu. 2 gadijumos tie bija Swedbankas zviedru darbinieki – vini man atvainojas un izteica savu visdzilako nozelu par vinu darbadeveja bezatbildigo darbibu mana dzimtene. Un es iedomajos – kad reiz krievi – nu ta cilveks pret cilveku – man, tev un citiem atvainosies par vinu tautas paridarijumiem musu tautai.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    tuba76 > buchamona 06.10.2011. 13.46

    agrunte – nu ko lai es saku – es biju parsteigta par Zatleres kundzes izteiksmes speju.
    Kas attiecas uz Bildt – nu nav vins balts jerins un vins par tadu ari neiztaisas, jo baltu jerinu politika vienkarsi nav. Mans dzivesbiedrs ari ir ieprieks divreiz precejies, un lai nu ko, bet savas stajas trukumu vinam ari nevar parmest, kas man pie vina loti patik. Ta ka tas nav raditajs. Tas, kas mums parejiem ir svarigi – apzina, ka musu politiki ir musu valsts patrioti un demokrati, parejais ir plus/minus ka jau dzive. Es kaut kur lasiju, ka Zatlers partijas sanaksmes medzot teikt – “Nekāda demokrātija, būs disciplīna”… Ko vairs piebilst, es tikai tada gadijuma brinos, ka partijas biedri to pielauj un nepaludz vinam turet muti.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    tuba76 > buchamona 05.10.2011. 18.43

    agrunte – Carl Bildt ir loti pieredzejis politikis ar fantastisku politisko karjeru (dz.1949.g.). Vins bija Zviedrijas premjers jau 90.gadu sakuma, kad Zviedriju piemekleja krize – cik noprotams loti lidziga Latvijas krizei. Kapec ari Zviedrija tiek loti parmests zviedru bankam, ka tas nebija nemusas vera to gadu macibu, rikojoties Baltija. Par arlietu ministru vins kluva 2006.g. un sanema smagu kritiku, jo opozicija uzskatija, ka vina privatas biznesa intereses Krievija un Sudana var ietekmet vina arlietu ministra darbu. Vinam piedereja akcijas Lundin Petroleum un Vostok Nafta. Bildts so kritiku noraidija un pardeva akcijas. Vostok Naftas del vins kluva par parlamentaras izmeklesanas objektu. Bet Bildt nevar parmest savas stajas trukumu un vins nevairas paust savu viedokli reizem nediplomatiski tiesi. Krievijas un Gruzijas kara laika Bildt asi kritizeja Krieviju, ari par Abhazijas un Dienvidosetijas anektesanu. Vins salidzinaja Krieviju ar nacistu Vaciju. Sis kritikas rezultata Krievijas vadiba atcela ieplanotas tiksanas ar Blidtu un zviedru parstavjiem.
    Bet katra zina agrakie biznesa kontakti naftas kompanijas opozicijai neliek mieru. Pavisam nesen premjeram Reinfeldam kadas tiksanas laika tika uzdoti jautajumi, vai vins uzticas savam arlietu ministram Etiopija apcietinato zviedru zurnalistu jautajuma, jo Bildtu apsudz pasivitate saja lieta.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > buchamona 05.10.2011. 16.47

    to rinķī apkārt
    Nav vairs ilgi jagaida, kad niluska saks vazat draugu volodjku pa Vecrigas gej klubiem, ko agrak vini ar Ainarinu inspiceja nedelas nogales.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Andris > buchamona 05.10.2011. 17.05

    Vita, nevaru, man nav IR abonementa. Ja viņa ir tik smalka persona, kas tad viņai kopīgs ar rupekli un kononovieti Ušakovu?
    Vēl man ir personisks jautājums tev. Tu saproti zviedriski – varbūt tu kaut ko zini par Karla Bildta korupcijas skandālu, kas notika ap 2002? Tur taču arī bija līdzīga situācija – samērā jauns un daudzsološs Zvierdijas politiķis, ārlietu ministrs. Un tad atklājies, ka viņš ir piekukuļots caur kaut kādu Krievijas fondu. Varbūt tu zini visu to sīkāk no zviedru avīzēm?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > buchamona 05.10.2011. 15.38

    …izrādi “Grenholma metode”.
    ___________________________________
    nākamā izrāde” Svērtenis un aka”?

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > buchamona 05.10.2011. 15.40

    .izrādi “Grenholma metode”.
    __________________________________
    P.S.
    Nē.

    nākamā izrāde – Yesterdays hero.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    Andris > buchamona 05.10.2011. 16.42

    Iedomājos viņu smalko sarunu teātra kafeinīcā, malkojot kafiju vai šampanieti. Ušakovs savā stilā: “H..j viņu zin, bļ….”. Lilita: “Hi-hi-hi, cik tu esi āsprātīgs, Nil!”. Zatlers: “Hi-hi-hi….Tieši tā, mīļumiņ”

    +15
    -1
    Atbildēt

    0

ilmisimo 05.10.2011. 15.29

Nu.. uuuu….. ZRP vēlētāji!-

–raduiķes, i ješčo raz-raduiķes!

Nobālēs ij Zīgerists, ij Šlesers…

+24
-4
Atbildēt

5

    Gaisma; Enģelis > ilmisimo 05.10.2011. 15.47

    He. Politikas spečoki varētu populāri apskaidrot, ko ļaunu Latvijai ir nodarījis Zīgerists;)

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > ilmisimo 05.10.2011. 16.33

    Zīgerists;)
    _____________________________
    paralēles uz sejas-
    Zīgerists paziņoja,ka neparko neies koalīcjā ar LC un… pēc vēlēšanām metās kopā Čeveru veidot nacionālā izlīguma bloku.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > ilmisimo 05.10.2011. 16.21

    Vispār jau man metās, ja Zīgerists savlaik kļūtu par premjeru, tad Puzes pērtiķēns tagad tikai nāktu no būra ārā, bet tāda “Tautas” partija pat nebūtu piedzimusi.

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > ilmisimo 05.10.2011. 16.38

    to morgenstern
    Izejot no musdienu realitates, pilnigi neko.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    LAURIS > ilmisimo 05.10.2011. 16.03

    Zīgerists var būt neko, bet abī ar Zatleru banānrepublikas politparodijas titula cienīgi personāži

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

Nika 05.10.2011. 15.38

Nu ko lai saka? Kādu valdību tauta ievēl, tāda arī būs. Es domāju liela daļa ZRP vēlētāju apzinās savu kļūdu. Lielāka problēma ir ZZS- tie ir nopietni sazombēti.

Ko mēs varam darīt? Ja tauta zinātu patiesību un būtu labāk informēta, vēlēšanu rezultāti būtu krietni savādāki.

+22
-3
Atbildēt

4

    Dārta Eglīte > Nika 05.10.2011. 22.33

    Bismarks esot teicis, ka tautai nav jāzin, kā taisa politiku un kotletes.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    akilasulphur > Nika 06.10.2011. 11.40

    Un flīģelis jau ir Rīgas radio studijā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > Nika 05.10.2011. 17.10

    Vai to flīģeli atvedīs ar tankiem?
    _________________________________________
    Tanki noslēpti flīģelī.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > Nika 05.10.2011. 17.00

    Un kas tad tos tankus ievedīs, ko zatlers tā piesauc?
    Vai to flīģeli atvedīs ar tankiem?

    +8
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu