Rīgas mākslas telpā - dāņu krēslu izstādi "Whiteout" • IR.lv

Rīgas mākslas telpā – dāņu krēslu izstādi “Whiteout”

27
Andresa Lunda krēsls

Rīgas mākslas telpā tiks izstādīti 38 inovatīvi dāņu dizaina pārsteigumi

Whiteout ir pārsteidzošs, balts piedzīvojums, kurā 38 sniegbaltus krēslus prezentē dāņu apvienības Galdnieku rudens izstāde mēbeļu ražotāji un dizaineri. Izstāde šogad jau ir viesojusies Tokijā un Londonā, un tagad būs apskatāma Rīgas Mākslas telpā. 

Izstādes atklāšana notiks ceturtdien,  apmeklētajiem tā pieejama no piektdienas, 7.oktobra.

Baltais ir jauns melnais Galdnieku rudens izstādē 2010, kur tēma „whiteout” attiecas gan uz balto krāsu, gan laikapstākļu fenomenu, kur sniegs, migla un dūmaka samazina redzamību. Izstādē skatāms, kā ir apvienojusies fantāzija ar funkcionalitāti, un kāds ir rezultāts pēc neskaitāmām darba stundām, spēlēm ar materiāliem, eksperimentiem un tehniskiem izaicinājumiem. Galdnieku rudens izstāde ir dāņu mēbeļu ražotāju un dizaineru apvienība, kuras mērķis ir attīstīt, radīt un izstādīt jaunu un eksperimentālu mēbeļu prototipus.Tiek radītas mēbeles, kas meklē jaunus ceļus jaunā kontekstā. Un tie nav uzmetumi uz papīra lapas – tie ir taustāmi un reāli prototipi, gatavi lietošanai. Tieši šī izmantojamība un taustāmība ir Galdnieku rudens izstādes specifiskā iezīme, jo parasti izstādes apmeklētājiem nav ļauts pieskarties objektiem vai sēdēt uz tiem. 

Pēdējo 29 gadu laikā ikgadējā Galdnieku rudens izstāde ir izvērtusies par notikumu, ko gaida gan apmeklētāji, gan prese, jo šī ir vieta, kur tiek likti pamati nākotnes dāņu dizainam un klasikai un kur tiek parādīti potenciālie nākotnes dižpārdokļi. Tieši piedāvātais jaunais skatījums uz klasisko dāņu dizainu ir viens no būtiskākajiem iemesliem, kādēļ izstādes Whiteout pasaules tūri atbalsta Dāņu Mākslas aģentūra, Traefonden un Attīstības centrs UMT. 

 Mediju pārstāvji, dizaina profesionāļi un studenti aicināti uz tikšanos ar izstādes arhitektu Tomasu E.Alkenu (Thomas E.Alken) Rīgas Mākslas telpā 6.oktobrī plkst. 16.00. 

 Ziemeļu un Baltijas valstu dizaineru pasākumu programmā būs arī daudzi citi notikumi: Ziemeļu un Baltijas valstu dizaineru izstāde „16 soļus tuvāk”, modes industrijas pārstāvju tikšanās, kompjūterspēļu veidotāju seminārs, PechaKucha Night ar karstāko dizaina tendenču prezentācijām, lekcijas, darbnīcas un performances, kas manifestē ilgtspējīga dizaina ideju. Pilna Ziemeļu un Baltijas valstu dizaineru pasākumu programma skatāma mājas lapā: www.nbde.lv  un Rīgas mākslas telpas mājas lapā

 

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu