Ziņnesi nošauj • IR.lv

Ziņnesi nošauj

5
Bijušais un, visticamāk, arī nākamais Krievijas prezidents Vladimirs Putins (7.oktobrī paliks 59) atvaļinājuma laikā Sibīrijas dienvidos.

Finanšu ministrs Aleksejs Kudrins, kurš brīdina par neizbēgamo Krievijas recesiju un budžeta krīzi, ar kaunu tiek upurēts Putina ceļā uz Kremli 

Partijas Vienotā Krievija kongresā septembra beigās Lužņiku stadionā notika tas, ko visi gaidīja, bet kam daudzi negribēja ticēt pēdējos trīsarpus gadus kopš Vladimira Putina prezidentūras otrā termiņa beigām un Dmitrija Medvedeva stāšanās viņa vietā. Delegāti tik vētraini aplaudēja ziņai par gaidāmo Putina atgriešanos Kremlī, ka vecāka gadagājuma žurnālisti uzreiz atcerējās PSKP kongresus. 

Uz šā fona pilnīgi netipiska bija Putina valdības vicepremjera un finanšu ministra Alekseja Kudrina reakcija. Uz jaunumu, ka Medvedevs varētu pēc vēlēšanām stāties Putina vietā pie valdības stūres, pieredzējušais ministrs pavēstīja, ka negrasās strādāt šādā valdībā. Atrodoties Vašingtonā Pasaules Bankas un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītāju apspriedē, viņš paziņoja par recesijas neizbēgamību Krievijā un kritizēja neilgi pirms tam Medvedeva pieteikto kārtējo pieaugumu militārajiem (par veseliem 20%) un sociālajiem tēriņiem, liekot saprast, ka valsts budžets to gluži vienkārši nevar pavilkt. 

Pēc atgriešanās Maskavā ministru gaidīja nepatīkama saruna ar Medvedevu. Valsts televīzijas kanāli, gluži kā sarunājuši, reportāžās par tikšanos ar prezidentu izgrieza visas ministra replikas (tās skatāmas vienīgi internetā), atstājot tikai Medvedeva teikto – kam prezidenta politika nepatīk, lai raksta atlūgumu! Runā, ka jau nākamajā dienā bez paša Kudrina ziņas viņa personīgās mantas iznestas no ministrijas ēkas un valdības nama kabinetiem. Kopš Borisa Jeļcina laikiem neviens ministrs nav demisionējis ar tādu skandālu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu