KNAB rosina pie atbildības saukt “Jūrmalas siltuma” bijušo vadību • IR.lv

KNAB rosina pie atbildības saukt “Jūrmalas siltuma” bijušo vadību

11
Foto: Tomass Urbelionis, F64
Vita Bērziņa

Uzņēmuma vadītāja bezdarbības dēļ radīti gandrīz 69 tūkstošu latu zaudējumi

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosinājis Jūrmalas pilsētas prokuratūru saukt pie kriminālatbildības bijušo SIA „Jūrmalas siltums” valdes priekšsēdētāju Uģi Vīksnu. Bijušais pašvaldības uzņēmuma vadītājs pie kriminālatbildības saucams par bezdarbību, kuras rezultātā radīts būtisks kaitējums pašvaldības interesēm.

Kriminālprocesa materiāli liecinot, ka „Jūrmalas siltuma” vadītājs noslēdzis līgumu ar kādu privāto kapitālsabiedrību par juridisko pakalpojumu saņemšanu, skaidro KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs. Uģis Vīksna trīs gadus maksājis tās iesniegtos rēķinus, kaut apzinājies, ka šos pakalpojumus faktiski sniedza viņa pakļautībā pašvaldības uzņēmumā strādājošais darbinieks, ziņo LETA.

Pirmstiesas izmeklēšanā konstatēts, ka Vīksna laikā no 2004. līdz 2007.gadam nav pienācīgi pildījis savus amata pienākumus. Viņš nav kontrolējis sev padoto darbinieku un nav nodrošinājis uzņēmuma finanšu resursu lietderīgu un efektīvu izmantošanu. „Jūrmalas siltuma” vadītāja bezdarbības dēļ radīti gandrīz 69 tūkstošu latu zaudējumi.

KNAB rosinājis bijušo „Jūrmalas siltuma” vadītāju saukt pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 319.panta 2.daļas – par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, ja tas izraisījis smagas sekas vai, ja valsts amatpersonai bijis mantkārīgs nolūks. Par to var draudēt naudas sods līdz 100 minimālajām mēnešalgām, atņemot tiesības ieņemt noteiktus amatus uz laiku no viena līdz pieciem gadiem, vai brīvības atņemšana.

Kā aģentūru LETA informēja Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Reinholds Pelše, pēc 2008.gadā veiktās parbaudes „Jūrmalas siltumā” domes Revīzijas un audita nodaļa atklājusi, ka bijušais valdes priekšsēdētājs, iespējams, veicis krimināli sodāmas darbības.

Uzņēmuma valdei tika uzdots izvērtēt iespēju celt prasību tiesā par gandrīz 65 tūkstošu latu zaudējumu piedziņu no Vīksnas un vēl kādas personas. Revīzijas rezultātu dēļ Jūrmalas dome lūdza KNAB pieņem lēmumu par kriminālprocesa sākšanu.

Savukārt Ekonomikas ministrija 23.septembrī paziņoja, ka „Jūrmalas siltums” bez objektīva pamatojuma apkures sezonas laikā, liekot uz divām dienām apturēt SIA „Dubultu šķelda” apkures katlu, ļaunprātīgi izmantojis savu dominājošo stāvokli tirgū. Pārkāpuma izdarīšanas dēļ piemērots 3000 latu naudas sods.

 

Komentāri (11)

dace_ampermane 29.09.2011. 20.38

Kamēr Latvijā turpināsies šitā austrumu bakšiša kārtība un neliks lielos zagļus [sīkos jau ietupina] cietumā, tikmēr šitas bardaks turpināsies. Pietiktu ja tikai piecus no augšējiem ietupinātu ar labiem gadiem un mantas aprakstīšanu un kārtība ieviesīsies ļļļjooti ahtri. Es ieteiktu iesākt ar Šleseru, nu tā, lai būtu skaidrs, ka joki nav. Va ne?

+4
0
Atbildēt

0

vitazaloksne 29.09.2011. 21.17

“Kāda privātā kapitālsabiedrība”… “KNAB rosinājis…” Nu nu…. piekrītu “klejotājam” – bakšiš ir bakšiš – tāpēc jau nekā’konkrēta. Par ievārījuma burciņas fenderi sēž Centrālcietumā pa gadam, gaidot tiesu, bet par citronu zādzību nāk ārā pēc mēneša, savkārt lietas izskatītāji korī “saslimst”…

+1
0
Atbildēt

0

Māris Vinķelis 29.09.2011. 20.08

Vai nav tā kā par vēlu sākt izmeklēt 2004. gada parkāpumus? Bet labak jau vēlāk neka nekad;)

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu