Eiropas Savienības mājā studentu veidotā virtuālā izstāde • IR.lv

Eiropas Savienības mājā studentu veidotā virtuālā izstāde

15

Ar izstādi noslēdzas projekts „MultiTalks. Starpkultūru sarunas: daudzas valodas, vairākas identitātes”

Noslēdzot projektu MultiTalks. Starpkultūru sarunas: daudzas valodas, vairākas identitātes, Eiropas Savienības mājā (Aspazijas bulvārī 28, 1. stāvā) apskatāma virtuālā izstāde. To veidojuši Latvijas Kultūras akadēmijas studenti – jaunie producenti, radot videostāstu, videodeju, dziesmu, komiksu, foto un gleznu kolāžas par daudzvalodību Latvijas ģimenēs. Izstāde apskatāma līdz 26. oktobrim. 

Jaunie producenti, veidojot radošās komandas, pētījuši un savos darbos atspoguļojuši divvalodīgas un daudzvalodīgas ģimenes. Ietverto tautību un valodu spektrs, kādās runā šajās ģimenēs, ir patiešām krāšņs – nepāliešu, armēņu, vācu, angļu, dāņu, romu jeb čigānu, krievu, itāļu, franču, zviedru un, protams, latviešu. Veidojot izstādi, studenti pārliecināja daudzvalodīgās ģimenes publiski dalīties pārdomās par dzīvi, sapratni un mīlestību. 

Intriģējoši ir izstādes darbu nosaukumi – Ķēdes reakcija, Man pieder sapnis par tevi, Divās kurpēs, Uz robežām blakus, Kultūršoks, Kas tur…Hey yo… u.c.  

Līdzīgi projekti kā MultiTalks. Starpkultūru sarunas: daudzas valodas, vairākas identitātes notiek arī citās Eiropas Savienības dalībvalstīs, un tas pievērš uzmanību attiecībām starp multilingvālismu/daudzvalodību un dažādām identitātēm. Izmantojot audiovizuālās mākslas un jauno mediju formātus, tiek veidoti dialogi, parādot iespējas un izaicinājumus, ar kuriem saskaras divvalodīgās un daudzvalodīgās ģimenes Eiropas Savienībā un valstīs ārpus tās. Projekts atklāj arī attiecības starp valodu un identitāti.

 

Komentāri (15)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu