ZRP sev vēlas FM, IZM un reģionālās attīstības ministriju • IR.lv

ZRP sev vēlas FM, IZM un reģionālās attīstības ministriju

59
Valdis Zatlers. Foto: Kaspars Krafts, F64

Šajās jomās partijai ir visdetalizētāk izstrādātā programma 

Zatlera Reformu partija (ZRP) savā pārziņā jaunajā valdībā vēlētos Finanšu, Izglītības un zinātnes ministriju, kā arī reģionālās attīstības jomas pārraudzību, otrdien Latvijas Radio atzina partijas līderis eksprezidents Valdis Zatlers. 

Viņaprāt, šajās jomās partijai ir arī visdetalizētāk izstrādātās programmas. “Mēs esam skaidri definējuši, ka mēs tomēr gribētu ļoti aktīvu nodokļu politiku, jo tā ir tā, kas ietekmē un var pozitīvi stimulēt ekonomiku.. Mēs katrā ziņā esam daudz strādājuši un esam vienīgā partija, kam ir programma, kā reformēt augstāko izglītību. Mēs esam arī partija, kas esam piestrādājuši – gan pēdējā brīdī, tāpēc publiskā telpā tas varbūt nav tik daudz zināms – par reģionālo attīstību un par lauku vides attīstību,” norādīja Zatlers, citē aģentūra BS. 

“Ja mēs paskatāmies vēlēšanu rezultātus, tad trīs lielos apgabalos – Zemgalē, Kurzemē un Vidzemē – mēs esam uzvarētāji, un arī jūtamies, ka šis vēlētāju mandāts ir, un tieši reģionālā politika varētu būt mūsu prioritāte,” vēl piebilda ZRP līderis. 

Arī laikraksts “Diena” otrden raksta par to – lai varētu īstenot ZRP iecerēto pāreju uz valsts kreditētu augstāko izglītību, šīs partijas pārziņā būtu jānodod Izglītības un zinātnes ministrija un Finanšu ministrija, uzskata ZRP izglītības un zinātnes ministra kandidāts Roberts Ķīlis.

Komentāri (59)

garausiitis 20.09.2011. 10.12

Izskatās ,ka uz citām nozarēm nepretendē, jo vienkārši nav personāliju :)

+8
-1
Atbildēt

16

    Guncītis > garausiitis 20.09.2011. 10.53

    var ieviest maksas augstāko izglītību. Vienlaicīgi ar pieejamiem kredītiem studentiem, kas ir atmaksājami iegūstot darbu.
    var izlīdzināt PVN. Vienlaicīgi paaugstinot ar nodokļiem neapliekamo minimumu.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > garausiitis 20.09.2011. 12.28

    klusais.
    :)))

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > garausiitis 20.09.2011. 12.37

    @klusais
    Tu pats noskatījies to saiti? Dombrovskis saka, ka vajadzēja darīt, bet līdz 2011.gada sākumam, jo tagad jau tas ir sen nokavēts. Un galvenais iemesls tam ir tas, ka valdība pārāk lēni konsolidē budžetu – varētu nedevalvēt, ja valdība spētu uzreiz nogriezt budžetu nevis muļļāt un muļļāt.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 20.09.2011. 13.09

    Nas sp. – 2009.g. latam bija noteikts spriedums 50 %

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 20.09.2011. 12.54

    Nas sp -noskatījos, vispā Vj.D. teica, ka vēl martā to var veikt….
    Jautājums ir par to – vai mēs saprotam kādas ir sekas lata devalvācijai?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 20.09.2011. 11.02

    Secinājums – bet varbūt tieši otrādi – papildus ieviest samazināto PVN pārtikai ? Ja nekļūdos, tad tā ir piemēram Vācijā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > garausiitis 20.09.2011. 12.02

    @klusais
    1. Dobrovskis 2 nekad nav aizstāvējis devalvācijas ideju! Viņš ir provocējis Dombrovski 1 uz pārdomām, vai izvēlētais kurss ir bijis vispareizākais. Un tas ir arī viss. Ļoti veselīga diskusija, jo Dombrovskis 1 teica, ka tas ir vienīgais pareizas ceļš, kas ir darīts!
    2. Ķīlis vienmēr ir bijis pārprasts, jo žurnālisti nedomā līdzi. Piem. par pensijām – viņš teica, ka, neko nemainot esošajā sistēmā, pēc kāda laika būs jāatsakās no pensijām, jo tām vienkārši nebūs naudas. Visi uzreiz: Ķīlis grib atcelt pensijas! Pilnīgākās muļķības! Un tici man, IZM vajag ministru, kurš ir gatavs izmēst tos ierēdņus, kas tur neko nedara un vienmēr aizbildinās, ka viss ir labi. Ķīlis to varētu izdarīt!

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 20.09.2011. 10.39

    Marika – bet varbūt stāsts ir par to,ka pārāk sasteigts tas veidojums.
    P.S. Kā Jums ideja par maksas augstāko izglītību un atceltām samazinātām PVN likmēm?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Mārtiņš Mits > garausiitis 20.09.2011. 11.36

    Ķīlis viennozīmīgi ir spilgts, bet ko tieši viņš ir paveicis? Atceros tikai lozungveidīgus kliedzienus medijos, kuru mērķis bija provocēt (tas arī izdevās), nevis risināt.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 20.09.2011. 11.47

    Nasing special – es teiktu pusotrs spēcīgs kadrs – par Ķīli kā izglītības min. nav paŗliecības, bet Vj. Dombrovska idejas par lata devalvāciju arī ir neviennozīmīgi vērtējamas.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > garausiitis 20.09.2011. 13.05

    @klusais
    Tādas pašas, kā palielinot nodokļus :) Lats šogad ir devalvēts par saviem 4-5%

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 20.09.2011. 12.06

    Nasing special – tikai Tev – http://bnn.lv/dombrovskis-piekrituka-latu-jau-sen-vajadzeja-devalvet-23634
    Esi pārliecināts, ka Ķīlis sāktu ar ierēdņu izmēšanu? Manuprāt viņš pats vēl nezin ar ko sāktu.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > garausiitis 20.09.2011. 11.20

    @klusais
    Man arī uzreiz tas ienāca prātā! Bez Dombrovska un Ķīļa viņiem neviena tāda spilgta un sevi jau pierādījuša kandidāta nav.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    raimondsb_mail_lv > garausiitis 20.09.2011. 11.16

    to klusais, Marika Ieva. Stāsts ir par abiem diviem – gan apzinās robežas, gan “sasteigts veidojums”.
    Bet kurš teica, ka nav sasteigts veidojums? Vienkārši tas bija laikam vienīgais variants, kā nobīdīt Lembergu un Šleseru pie malas. Protams, būs daudz problēmu ar ZRO, bet viņiem pie tā ir jāpiestrādā un jāturpina aicināt savās rindās godīgus, izglītotus jauniešus.
    Šis realizētais Zatlera projekts parāda, cik viegli un ātri ir iespējams uzcept partiju, ja ir pieprasījums ( tukša vieta ). Tas parāda, ka oligarhi ar uzņēmējiem varēja viegli un ātri uzcept savu ” Uzņēmēju Reformu Partiju”. Zatleram, ja viņš grib palikt ilgstoši politikā, ir jāizveido un jāpietur savs elektorāts.
    Šīs vēlēšanas vēlreiz parādīja, cik liels un bīstams ir klejojošais, migrējošais, lēkājošais un nepastāvīgais elektorāts, kuru var viegli savākt un izmantot. ZRP ir savākusi visus protestējušos, kas tendēti uz jauno u.t.t. Nākošajās vēlēšanās tie migrēs tālāk un tas būs vienmēr. Tā ir politiķu “maize”.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 20.09.2011. 11.45

    SB – Bendiks izvilka labu statistiku par 1995.g. pēckrīzes vēlēšanām – Rīga,Latgale – vinnē Čevers ( tai skaitā kā krievu elektorāta pārstāvis ) , bet Zemgalē, Kurzemē un nedaudz pietrūka Vidzemē – populists Zīgerists. Jautājums par to vai nav zināmas līdzības? Bet nu klejojošais vēlētājs ir tāda vienība Latvijā. Un vēl – nu pārlieku aizdomas, ka ZRP ir vienkārši aizskartas pašcieņas projekts.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    m_18 > garausiitis 20.09.2011. 10.24

    Lai taču nepretendē uz citām nozarēm – tas ir lieliski, ka cilvēki apzinās savas robežas… Pārāk bieži nākas saskarties ar cilvēkiem, kuri neapzinās savus ierobežojumus.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

Gunārs Nažinskis 20.09.2011. 11.06

Man tomēr šķiet ļoti simpātisks un varošs pašreizējais Finanšu ministrs Vilks.

Vjačeslavs Dombrovskis lai pamēģina ministru karjeru kā Ekonomikas ministrs, jo tās “reformas” kas no šī kandidāta ir dzirdētas nav īpaši atbilstošas stabilai finanšu saistēmas uzturēšanai.

Ceru, ka šī Saeima nepieredzēs koalīciju ar oligarhu un blēžu apvienību SC. Nesaprotu, kā var virzīties uz savienību ar šo SC, kurai praktiski nekas nav politiski skaidrs (izņemot to, ka tā ir krieviskā partija). Drīzāk ir jaatbalsta talantīgas krievu personības no partijām, kas nav etniski orientētas.

+8
-1
Atbildēt

9

    Liene > Gunārs Nažinskis 20.09.2011. 11.26

    “Drīzāk ir jaatbalsta talantīgas krievu personības no partijām, kas nav etniski orientētas.”

    — Бодался теленок с дубом.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    inta_ll > Gunārs Nažinskis 20.09.2011. 14.29

    Lidumnieks – es balsotu vēlreiz par viņiem, es gan nevaru objektīvi spriest par to vai es esmu “saprātīgs” vēlētājs. :)

    NBC_LV NA nav labākais piemērs, cik zinu tur ir viens krievs pēc tatības, bet tas ir īsts latviešu nacionālists. Visās tautās ir tādi kuri ir mainījuši savu nacionalitāti un tādi ļoti bieži kļūst par karstākajiem šīs nacionalitātes aizstāvjiem un iepriekšējās noliedzējiem.

    Krieviem, mēreniem un ne mēreniem bija mazas iespējas stāties latviskajās labējās partijās, jo lielākā daļa visu neatkarības periodu ir spiedusi uz latviskajām vērtībām un nekad nav mēģinājusi uzrunāt krievisko auditoriju. Nedaudz ir kaut kas mainījies ar Vienotību (maz) un ZRP (vismaz pagaidām mēģina), un LPP (lai ko par viņiem teiktu).

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Kaut kā neredzu šajā SC kaut vienu cilvēku ko varētu cienīt. Joprojām esmu pilnīgā pārliecībā, ka visi SC ir 100% promaskaviski orientēti. To jau parāda šo draugi – sadarbības partneri kremlī.

    Ja Zatlers vai Vienotība atbalstīs valdību ar SC, nedomāju, ka kāds saprātīgs vēlētājs vēl kādreiz par šiem balsos. Nespēju iedomāties, ka varētu mūsu politiķi būt tik aprobežoti, ka ielaistu valdībā krievijas interešu pārstāvjus.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Mārtiņš Mits > Gunārs Nažinskis 20.09.2011. 11.38

    Kura partija Latvijā nav etniski orientēta?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > Gunārs Nažinskis 20.09.2011. 11.29

    Protams, ja viņi strādātu tandēmā – un ja nemaldos Vilks nemaz tik priecīgs par savu posteni nebija, viņam amats nespēlē lielu lomu, cik iespēja kaut ko reāli izdarīt – tad būtu ideāli, jo abi ir izsvērti, loģiski domājoši ekonomisti.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    inta_ll > Gunārs Nažinskis 20.09.2011. 11.29

    Vispār, ja mēs skatamies vēlēšanu kandidātu sarakstus, tad citām lielajām partijām tā pašvaki ar krieviem. SC ir liekas vairāk latviešu nekā visās latviskajās partijās krievu. Teiksim tā SC augšiene nav etniski orientēta, ir biedri kuri ir pat ļoti nacionālistiski, bet tādi paši ir arī Vienotībā. Vienīgais kas dara uzmanīgu, ka Saskaņa iepriekšējā Saeimā balsoja kopā ar ZZS un LPP, līdz ar to, iespējams viņu “ziedotājiem” ir līdzīgas intereses, bet… šajā Saeimas sastāvā SC viens pats nevar panākt nekādas pārmaiņas, līdz ar to neuzskatu ka viņi būtu bīstami, ne latviešiem, ne “tiesiskumam” un gan jau arī ne Valžiem.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    solanay > Gunārs Nažinskis 20.09.2011. 14.06

    SC ar Maskavas atbalstu ir izveidojis etnisku “krievvalodīgo” partiju (ar nelielu latviešu piešprici, kuri pārsvarā tiek svītroti) un tagad mokās ar Latvijai lojālas eiropeiskas koalīcijas izveidošanau. Ja mazākumtautību intelektuāļi vairāk būtu stājušies dažādās LV partijās vadoties no to politiskās un ekonomiskās orientācijas (labējas, centriskas, kreisas), tad šobrīd vispār nepastāvētu šāda etniskā problēma. Esmu pārliecināts, ka daudzas “latviskās” partijas labprāt uzņemtu savās rindās daudzus godprātīgus un zinošus mazākumtautību pārstāvjus un nebūtu problēmu viņus virzīt arī ministru amatam. Ir vairāki pozitīvi piemēri, tai skaitā arī Nacionālajā apvienībā. Šobrīd mākslīga plaisa sabiedrībā tiek veicināta no ārpuses, lai bremzētu Latvijas iekļaušanos labklājīgu un demokrātisku Eiropas valstu grupā, tai skaitā arī rīkojot provokācijas. Ja Krievija mainītu savu politiku uz atklātu un savstarpēji izdevīgu ekonomisko sadarbību, ieguvēja būtu sabiedrība abās pusēs.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    inta_ll > Gunārs Nažinskis 20.09.2011. 11.42

    x110011x “Brīvs no bailēm, naida un vēl kaut kādas lietas”?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > Gunārs Nažinskis 20.09.2011. 11.23

    Vilks un Dombrovskis 2 varētu strādāt kopā – viens nosvērts un salīdzinoši konservatīvs, otrs – agresīvāks un progresīvāks. Optimumam vajadzētu būt kaut kur pa vidu!

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

garausiitis 20.09.2011. 12.24

Nelietīgas klačas :) –
Kārtība Zatlera partijā būšot, jo Saeimā ir ievēlēti un frakcijā sēdēs, piedodiet, strādās, vismaz četri ar TM security saistīti cilvēki.
– Sandrai Sondorei Kukulei Zatlers apsolījis ministres amatu, neraugoties uz to, ka vēlētāji viņu pārliecinoši izsvītrojuši.

+6
-1
Atbildēt

12

    Una Grinberga > garausiitis 20.09.2011. 12.39

    @klusais
    Un vai tam mums nevajag smukas sejas ministru kabinetā? :P Vecus un aizpampušus mūļus kauns rādīt kaut vai tepat ES parlamentā!

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > garausiitis 20.09.2011. 13.12

    @klusais
    Ja būtu valkājis, tad es vairs tālāk nekomentētu!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dro > garausiitis 20.09.2011. 12.43

    klusais. Vai Tu neatceries, ka Kukule pirms prezidenta kancelejas bija kādā krievvalodīgo partijā?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > garausiitis 20.09.2011. 12.54

    @Ino
    VVF vienmēr lika kā puķi pa vidu visos samitos!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > garausiitis 20.09.2011. 13.06

    @klusais
    Bet visticamāk Tu neesi blondīne īsos svārciņos :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 20.09.2011. 13.07

    Nas sp – svārkus neesmu valkājis :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dro > garausiitis 20.09.2011. 12.46

    Nasing spešal. VVF savu kanceleju arī veidoja pēc skaistumkonkursa kritērijiem:)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    lindamarisfam > garausiitis 20.09.2011. 15.52

    @Nasing spešal!

    Es gan esmu staigājis svārkos. :)
    Uz Pēdējo zvanu videnē ierados skotu svārkos un, šķiet, arī beretē. Iepriekšējā dienā biju humpalās kaut ko rūtainu atradis un pielāgojis savam izmēram. Ar visu pliko kuli apakšā, protams!

    Revolucionārā jaunība… Prasījās kaut ko tādu kolorītu uz skolas gaitu noslēgumu. :)

    P.S. Skotiska izcelsme nav konstatēta.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 20.09.2011. 12.56

    PAtīk man skaistas sejas , tiesa ir redzēti labāk saglabājušies 71.g. modeļi.
    P.S. Izrādās mēs esam vienā dienā dzimuši….

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Ligiña Doniña > garausiitis 20.09.2011. 12.33

    …Sandrai Sondorei Kukulei ,pēc pašas skaidrojuma, esot plusiņu vairāk, kā mīnusu….jautrs zaķis un pasaules apceļotāja tā Sanča:):)….un dažreiz Sandra sēž arī pie Zatlera kreisās rokas – tuvāk sirdij :)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > garausiitis 20.09.2011. 12.30

    klusais. Man liekas, ka arī sarunās viņa joprojām sēž pie Zatlera labās rokas:)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 20.09.2011. 12.41

    lno- sēž,sēž un interesanti,ka visas ētikas komisijas vai vēl kaut kas izliekas neko nezinām un neredzam. Ne velti līdzības ar 6. Saeimu .

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu