Stīvs Džobss atstāj "Apple" vadītāja amatu • IR.lv

Stīvs Džobss atstāj “Apple” vadītāja amatu

41
Stīvs Džobss.

Viņa vietā stājies Tims Kuks

ASV informācijas tehnoloģiju giganta “Apple” līdzdibinātājs un līdzšinējais vadītājs Stīvs Džobss trešdien atkāpies no amata, teikts uzņēmuma izplatītajā paziņojumā, raksta LETA/AFP.

Paziņojumā norādīts, ka Džobsa vietā stāsies līdzšinējais izpilddirektors Tims Kuks, taču Džobss saglabās “Apple” valdes priekšsēdētāja amatu.

Džobsa lēmumam atkāpties no vadītāja amata iemesls netiek sniegts, taču viņa veselības problēmas, to skaitā ilgstošais slimības atvaļinājums aknu transplantācijas operācijai 2009.gadā un viņa novājinātais izskats publiskos pasākumos, veicināja spekulācijas, ka viņš atteiksies no kompānijas ikdienas vadīšanas. 

Kuks “Apple” vadīja arī 2009.gadā un būtībā vadītāja amatā atradies jau kopš šā gada sākuma, kad Džobsu skāra jauni veselības sarežģījumi. 

Kuka vadības laikā uzņēmums strādājis ar rekordlielu apgrozījumu un peļņu. 

“Valdei ir pilnīga pārliecība, ka Tims ir piemērota persona, lai kļūtu par mūsu nākamo vadītāju,” norādīja “Apple” valdes loceklis Arts Levinsons. 

Taču Džobss tiek uzskatīts par “Apple” sirdi un dvēseli, analītiķiem un investoriem vairākkārt paužot bažas par to, kā kompānijai veiksies bez cilvēka, kas tiek uzskatīts par tās dzinējspēku. 

“Apple” akciju vērtība pēc šāda uzņēmuma paziņojuma trešdien jau samazinājās par vairāk nekā 5%.

 

Komentāri (41)

Māruks 25.08.2011. 08.31

skatoties uz ievērojamajiem Apple sasniegumiem, ar nodriskātām botēm būtu jāstaigā ikvienam Apple tirgonim. :)

+3
0
Atbildēt

0

Ilze Nagla 25.08.2011. 09.35

Vispirms, jaunieši, sasniedziet to ko SJ un tad varat staigāt kā labpatīk – kurš botēs, kurš peldkostīmā, kurš sen nemazgātā T-kreklā.

+1
0
Atbildēt

0

tuba76 25.08.2011. 10.20

Ne par temu, bet zviedru valodas zinatajiem sada Cook uzvarda rakstiba Latvija var radit nu loti divdomigas asociacijas…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu