Aiztur starptautiskā meklēšanā esošo Terehu • IR.lv

Aiztur starptautiskā meklēšanā esošo Terehu

9
Foto: Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

Laikā, kad Latvijā notika festivāls “Jaunais Vilnis,  Rīgā aizturēts “Interpola” meklēšanā izsludinātais Vladimirs Terehs (27.jūlija ziņā precizēta 1.rindkopa – Ir.lv nav zināms, vai Tereha ierašanās mērķis bija tieši “Jaunā Viļņa” apmeklēšana, kā arī pievienots Tereha viedoklis 3.rindkopā)

Tiesībsargājošo iestāžu darbinieki otrdien, 26.jūlijā, aizturējuši starptautiskā meklēšanā esošu krievu uzņēmēju Vladimiru Terehu,  liecina Ir.lv rīcībā esošā informācija.

 Saskaņā ar portāla rīcībā esošo informāciju uzņēmējam ir uzturēšanās atļauja Latvijā. Viņš aizturēts, jo pēc “Interpola” pieprasījuma atradies starptautiskā meklēšanā.

Savukārt Tereha pārstāvji uzsver, ka viņu robežsardze neesot aizturējusi. “Visai šai informācijai nav nekāda pamata. Neesmu kinoekrānu zvaigzne, lai par mani rakstītu plašsaziņas līdzekļi. Paziņojums, ka esmu aizturēts uz robežas, kad steidzos uz “Jauno Vilni”, nav patiess, ” rakstiski nosūtītā paziņojumā Ir.lv pauž Terehs.

Valsts robežsardzes preses pārstāve Jevgēnija Pozņaka aģentūrai LETA apstiprināja, ka tiesībsargājošās iestādes  ir aizturējušas kādu Latvijā ieceļojošu Krievijas pilsoni, kurš atradies Interpola meklēšanā, taču pēc Interpola lūguma sīkāku informāciju par šo gadījumu robežsardze nesniedz.Prokuratūra līdz šim nav saņēmusi oficiālu informāciju vai dokumentus saistībā ar minēto aizturēšanu, līdz ar to komentārus nesniedza, aģentūru LETA informēja Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Laura Pakalne.

Jau vēstīts, ka jūlija beigās Jūrmalā notika starptautiskais jauno izpildītāju konkurss “Jaunais vilnis 2011”, kas ik gadu Latvijā pulcē virnki Krievijas pominenču. Iepriekšējos gados mediji ziņoja, ka pasākums pulcē ne vien mūziķus un to pielūdzējus, bet, iespējams, arī dažāda līmeņa noziedzīgās pasaules autoritātes.

 

Komentāri (9)

Janis 27.07.2011. 16.21

Interesanti, kā gan starptautiskā meklēšanā izsludināts cilvēks var iegūt uzturēšanās atļauju ES valstī..

+25
0
Atbildēt

2

    Normunds > Janis 10.08.2011. 21.23

    Var ļoti vienkārši, ja tā valsts ir Latvija un meklētais ir krievs.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > Janis 27.07.2011. 16.52

    Droši vien ir vairāki varianti, arī likumīgi, visvienkāršākais – atļauja iegūta pirms izsludināta meklēšana. Tad pats vien vainīgs, ka uzskrēja kā muša uz mušpapīra.
    Nez, tagad Latvijas iestādes arī tik principiāli vērtēs, vai meklēšana pamatota, kā to ar krievu darīja demokrātiskā Austrija?

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

Tamāra Nolmane 27.07.2011. 16.32

“Starptautisks” festivāls, “starptautiski” noziedznieki. Manuprāt loģiski..

+17
-1
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 27.07.2011. 17.14

Dzintara koncertzāle vasaras vidū pirms klientu pārvešanas uz Kubu varētu kalpot kā Guantanamo filiāle.

+13
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu