Izveidota interneta izstāde "Latviešu pēdas pasaulē" • IR.lv

Izveidota interneta izstāde “Latviešu pēdas pasaulē”

31
No interneta izstādes "Latviešu pēdas pasaulē": Kārlis Ploks – triku karalis uz motocikla, 20. gadsimta 20. gadi

 

Biedrība Latvieši pasaulē – muzejs un pētniecības centrs interneta vidē izveidojusi izstādi Latviešu pēdas pasaulē, raksta aģentūra  LETA. Izstādes interneta adrese ir “http://pedas.lapamuzejs.lv”, un tajā ir atrodami seši stāsti, kas parāda latviešu izceļošanu dažādos laikos un uz dažādām zemēm. 

Izstādē iekļauti stāsti gan par latviešu dzīvi zemnieku kolonijā Baškīrijā, gan par veclatviešu koloniju Linkolnā, Viskonsinā. Tāpat ir apskatāmi četri stāsti par latviešu gaitām pēc Otrā pasaules kara Vācijā, Dānijā, Zviedrijā, Brazīlijā, Amerikā un Austrālijā. 

Interesentiem ir iespēja aplūkot arī unikālu priekšmetu attēlus, fotogrāfijas un iepazīties ar dzīves stāstiem, kas saistīti ar izceļošanām. Izstādes veidotāji sniedz arī konteksta informāciju par latviešu izceļošanas apstākļiem. Viens no izstādē redzamajiem priekšmetiem ir Linkolnas latviešu kolonijas Viskonsīnā Mārtiņa Lutera draudzes baznīcas stūrakmens. Linkolnas baznīca bija pirmā latviešu pašu celtā baznīca Amerikā. Tā ir uzbūvēta 1906.gadā. Izstādē ir atrodamas ziņas gan par Linkolnas latviešu koloniju, gan par draudzi un baznīcu. Ar izstādi Latviešu pēdas pasaulē biedrība turpina iepazīstināt sabiedrību ar jūtīgu un aktuālu tēmu – izceļošanu, apskatot to no vēsturiskas perspektīvas. 

Arī turpmāk biedrība plāno piedāvāt dažādas izstādes un projektus, kas saistīti ar latviešu izceļošanu un dzīvi citās zemēs. 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu