Andrejsalā amerikāņu fotogrāfa izstāde • IR.lv

Andrejsalā amerikāņu fotogrāfa izstāde

30

Naivās mākslas muzejā notiks amerikāņu fotogrāfa Stefana Džeikobsa darbu prezentācija 

 Trešdien, 27.jūlija vakarā Latvijas Naivās mākslas muzeja telpās savus nesenākos darbus, kā arī rezidences laikā paveikto prezentēs amerikāņu fotogrāfs Stefans Džeikobss, raksta aģentūra LETA . 

Fotogrāfs savos darbos jau ilgstoši pievērsies cilvēka patvēruma – gan fiziskā, gan emocionālā – izzināšanai, tiecoties dokumentēt jebkāda veida pajumti – gan iedomu, gan cilvēka, gan dabas veidotu. Rīgā radītie darbi ir turpinājums fotogrāfiju sērijai, kas atspoguļo trauksmaino dabisku un cilvēcisko vidi Austrumeiropā. Viņa darbi ir vizuāla alegorija par kultūras saglabāšanu un nacionālo identitāti. Mākslinieks tic, ka fotogrāfija kalpo kā palīglīdzeklis ciešākai saiknei starp viņu un vietējo sabiedrību, palīdzot izprast vietu, kurā viņš atrodas. Tādējādi prezentācijas apmeklētājiem būs iespēja paraudzīties uz Latvijas sabiedrību no malas. 

Džeikobss ieguvis mākslas maģistra grādu fotogrāfijā. Patlaban viņš dzīvo Bostonā, kur Emanuēla koledžā strādā kā mākslas un fotogrāfijas pasniedzējs. Pēdējā laikā piedalījies izstādē Photo Madrid, Majami biennālē , kā arī savus darbus izstādījis Gallery Kayafas Bostonā, Fifi Projects Ņujorkā un Iris Editions Londonā. Mākslinieks kultūras un mākslas projekta Noass rezidenču programmas laikā divus mēnešus uzturējies Latvijā, fotografējis un intervējis pilsētniekus un nomales iedzīvotājus, tādējādi cenšoties izzināt Latvijas pretrunīgo pagātni, tagadni un iespējamo nākotni, kā arī Baltijas kopējo sapni un “vēlmju objektu”. Prezentācija notiks Latvijas Naivās mākslas muzejā Andrejsalā, Andrejostas ielā 4, no plkst.18 līdz plkst.21, un tās apmeklējums būs bez maksas. Pasākuma skaņas noformējumu veidos Toms Auniņš.

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu