Šics pamet partiju, pievienojas Stalta domubiedriem • IR.lv

Šics pamet partiju, pievienojas Stalta domubiedriem

28
Mārtiņš Šics. Foto: Rūta Kalmuka, F64

Mediķis atbalsta partijas darbību apvienībā, bet neatbalsta PS iestāšanos partijā Vienotība.

Mediķis Mārtiņš Šics nolēmis pamest partiju Pilsoniskā savienība (PS) un pievienoties Dāvja Stalta pārstāvētajai biedrībai “Demokrātiskie patrioti”. 

Biedrības pārstāve Baiba Vanaga aģentūru BNS informēja, ka Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktora vietnieks katastrofu medicīnas jautājumos Šics lēmumu par izstāšanos pieņēmis pēc PS kopsapulces, kas ceturtdien nenotika kvoruma trūkuma dēļ. Kopsapulcei bija jāpieņem lēmums par to, vai PS iestājas topošajā partijā Vienotība

Šics neatbalsta PS iestāšanos Vienotībā. “Ir skaidrs, ka nekādu diskusiju par šo jautājumu vairs nebūs, jo nākamajai kopsapulcei nekāds kvorums vairs nebūs vajadzīgs un lēmums par PS iestāšanos partijā Vienotība tiks pieņemts, tā kā to vēlas partijas vadība. Līdz vakardienai vēl cerēju, ka, par spīti tam, ka kopsapulce tiek sasaukta darbdienā, biedri no visas Latvijas atbrauks, būs iespēja visu argumentēti pārrunāt un pieņemt pamatotu vairākuma lēmumu,” pastāstījis Šics. 

Viņš atbalstījis partijas darbību apvienībā, bet neatbalsta PS iestāšanos partijā Vienotība, jo PS tajā būs spiesta atteikties no savām vērtībām un principiem. 

Partijas Vienotība dibināšana paredzēta 6.augustā. “Demokrātiskie patrioti” sākuši sarunas par sadarbību ar Nacionālo apvienību.

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu