Izstrādās jaunu KNAB vadītāja konkursa nolikumu • IR.lv

Izstrādās jaunu KNAB vadītāja konkursa nolikumu

30
Foto: Evija Trifanova, LETA

Premjers Dombrovskis apgalvo, ka jauno kārtību varētu izstrādāt tuvākajās pāris nedēļās

Tuvāko pāris nedēļu laikā tiks sagatavots jauns konkursa nolikums Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatam, LNT raidījumā “900 sekundes” piektdien sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (“Vienotība”), vēsta aģentūra BNS.

Pašlaik tiek analizēta iepriekšējo KNAB priekšnieka izraudzīšanās pieredze, atlases kritēriji, un atkarībā no tiem izstrādāts jauns konkursa nolikums. Pagaidām nav zināms, vai jauno KNAB vadītāju varētu uzticēt apstiprināt pašreizējai Saeimai, kas, visticamāk, tiks atlaista, vai tomēr sagaidīt jaunas Saeimas ievēlēšanu, sacīja premjers.

Kā ziņots, Saeima KNAB priekšnieku Normundu Vilnīti no amata atbrīvoja 16.jūnijā. Vairāki politiķi izteikušies, ka par jaunā KNAB priekšnieka iecelšanu vajadzētu lemt nākamajai Saeimai.

KNAB pēc tā vadītāja Vilnīša atlaišanas no amata nav gaidāmas būtiskas izmaiņas vai būtiski uzlabojumi, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru žurnālistiem sacīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers. Ģenerālprokurors arī vērsa uzmanību, ka ir jāpilnveido šīs institūcijas vadītāja iecelšanas sistēma, tomēr šo amata kandidātu nevajadzētu izvirzīt vienpersoniski. Līdzīgu viedokli Ir.lv pauda arī “Sabiedrības par atklātību “Delna”” vadītāja Inese Voika: “Tāpat kā ģenerālprokurora vadītā komisija izmeklēja Vilnīša pārkāpumus, tādai pašai komisijai jāattālina no politiķiem KNAB vadītāja atlase. Trīs mēnešos to varētu izdarīt,” sacīja Voika.

Kalnmeiera vadītā komisija secināja, ka Vilnītis sistemātiski pieļāvis dažādus pārkāpumus un nav tos novērsis, tāpēc tā savā atzinumā ieteica izskatīt jautājumu par KNAB priekšnieka atbrīvošanu no amata.

Komentāri (30)

Līga Volonte 22.06.2011. 14.22

Pašlaik nekādu konkursa nolikumu un pašu konkursu nav jāveic. Drīz ārkārtas vēlēšanas, jautājums: kā tiks galā jaunais KNAB priekšnieks, kuram faktiski nebūs laika “iešūpoties”? Strīķe parādīja un pierādīja, ka spēj efektīvi vadīt Biroju priekšnieka prombūtnes laikā! Viņai arī pirmajai ir jāpiedāvā kandidēt uz KNAB biroja priekšnieka vietu.
Ir jāatjauno Alvis Vilks amatā, jāpilnveido KNAB likums (pats galvenais: mazināt politisko ietekmi, izvēloties kandidātu) un jātiek skaidrībā ar situāciju, cik tālu MP var iejaukties KNAB darbībā (apturēt priekšnieka prettiesiski izdotos aktus).

+2
-1
Atbildēt

0

ivetao2007 22.06.2011. 15.37

Atkal gājien – labās auss kasīšana ar kreiso roku. Latvija uzticās Jutai Striķei, kuras rokās ir KNABa vadīšanas patiesie groži, kura ir klases profesionāle un izturējusi godīguma pārbaudi. No laba labu nav jāmeklā! Kā tiem blēžiem no Jutas bail! Apčurājušies….

+1
-1
Atbildēt

0

mxblack 22.06.2011. 12.01

Te arī viss būs atkarīgs no nākošās koalīcijas. Ja jau Lembergs ir ZZS Valsts Prezidenta, vai Premjerministra kandidāts, tad kāpēc Šlesers nevarētu būt viņu KNAB vadītāja amata kandidāts? Es domāju ka PLL pret to neiebilstu, arī SC nē, jo viņi taču to aizstāvēja pret mājas kratīšanu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu