Rīgas pils:Lemberga izteikumi ir klaji meli • IR.lv

Rīgas pils:Lemberga izteikumi ir klaji meli

59
Foto: Jānis Saliņš, F64
Indra Sprance

Zatlers ar Sorosu ticies 2009.gadā

Ventspils mērs Aivars Lembergs (“Latvijai un Ventspilij”) pēdējo dienu laikā vairākkārt nācis klajā ar apgalvojumiem, ka Valsts prezidenta Valda Zatlera lēmums rosināt atlaist 10.Saeimu pieņemts, “pamatojoties uz Džordža Sorosa aģentu uztājīga pieprasījumu”, turklāt Zatlers, Ņujorkā tiekoties ar Sorosu, esot saņēmis “lielu naudu”, ko nu atstrādā. Rīgas pilī uzsver, ka Lemberga izteikumi “ir klaji meli”.

Preses konferencē, kas notika pēc Zatlera lēmuma atlaist Saeimu, Ventspils mērs paziņo, ka “Ne jau, protams, Zatlers bija tas, kas šo te (..)pēķšņi iedzēra ozverinu un pieņēma tādu lēmumu [rosināt Saeimas atlaišanu]. Skaidrs, ka diriģenti meklējami tajā Džordža Sosora dzīvokli Ņujorkā, kur viņš, būdams valsts prezidents, nolaižoties līdz abolūti sulaiņa līmenim, apmeklēja un, pēc pēdējiem datiem, saņēma ļoti lielu naudas summmu, ar ko apolīja darīt visu, kas nepieciešams Džordžam Sorosam un viņa interesēm Latvijā un pasaulē.”

Valsts prezidenta preses dienestā Ir.lv uzsvēra, ka Valsts prezidents ar Sorosu tikās 2009.gada septembrī ANO Ģenerālās asamblejas 64.sesijas apmeklējuma laikā Ņujorkā. “Šīs vizītes ietvaros bija vairākas divpusējās tikšanās, tai skaitā arī ar Džordžu Sorosu. Šī tikšanās bija par globālo finanšu krīzi. Lemberga kunga izteikumi par naudas saņemšanu no Džordža Sorosa ir vērtējami kā klaji meli, ” pauž prezidenta preses dienestā.

Jau vēstīts, ka reaģējot uz Lemberga  izplatītajām baumām par Zatlera tikšanās ar miljardieri un mecenātu Džordžu Sorosu saturu, Latvijas goda konsuls Ņujorkā Daris Dēliņš aicina pašu Lembergu satikties ar Sorosu un piedāvā noorganizēt šādu tikšanos, iepriekš vēstīja aģentūra LETA.

Saskaņā ar Lemberga izteikumiem Zatleram tuvu stāvošu cilvēku aprindās klīstot runas, ka Zatlers esot viesojies miljardiera Sorosa dzīvoklī Ņujorkā un saņēmis no viņa lielu naudas summu, lai prezidents palīdzētu īstenot Sorosa intereses Latvijā. Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs gan naudu “nav ne redzējis, ne pārskaitījis”.

Lemberga apgalvojumi ir pilnīgi bez pamata un ir izdomāta fantāzija, norādīja Dēliņš, atgādinot par teicienu: “Ko latvietis nezina, to viņš izdomā.” Viņš arī atzina, ka organizējis Sorosa uz Zatlera tikšanos, taču tā sarunāta 2009.gadā kad “krīzes laikā Latvijas valsts vadītājiem bija svarīgi dzirdēt no kāda pasaules finanšu tirgus eksperta spriedumus par nākotnes prognozēm un to, kā notikumi varētu ietekmēt Latviju,” norādīja Dēliņš.

“Ja es nebūtu ar Sorosu runājis, tad Valsts prezidentam šīs tikšanās Ņujorkas darba vizītes laikā 2009.gadā nebūtu. Pazīstot Sorosu, viņa intereses par Latvijas valsts un sabiedrības labklājību un attīstību un zinot, ka Valsts prezidentam ir ierobežots laiks Ņujorkā, zināju, ka šāda tikšanās būtu abiem lietderīga. Tikšanās bija ļoti veiksmīga. Ja Valsts prezidentam Soross kaut ko piedāvāja, tad tā bija apelsīnu sula un laba kafija. Naudas zīmes mēs pie galda neskaitījām,” uzsvēra Dēliņš.

Viņa skatījumā, pēdējās nedēļas politiskie notikumi Latvijā nav labvēlīgi valsts tēlam, jo Latvija ir maza valsts, kura vēl joprojām ir ekonomiskās krīzes ēnā. “Vai mums tikai interesē savas ādas glābšana, savas personīgas intereses, nevis mūsu valsts un tautas ilgtermiņa labklājība? Pēdējo dienu notikumi šķiet pilnīgs farss,” sacījis goda konsuls.

Dēliņš saskata, ka Latvijā dažiem patīk veidot intrigas un baumas par Sorosa “interesēm” Latvijā. “Lemberga kungs, uzaicinu Jūs apciemot Ņujorku, kad nākamreiz būsiet ASV. Tad mēs varam Jums sarīkot tikšanos ar Sorosa kungu. Tad Jūs varēsiet izrunāties pie brokastu galda par Jūsu interesēm Latvijas valsts un latviešu labā, par demokrātijas nostiprināšanu mūsu valstī, par pretkorupcijas darbu Latvijā, kā apturēt Latvijas tautas demogrāfisko lejupslīdi, kā stiprināt latviešu valodu Latvijā, kā stiprināt Latvijas ekonomisko un finansiālo tēlu ASV un citās lielvalstīs, kā mēs varam gādāt par katru latviešu balsstiesīgo interešu aizstāvēšanu šodien un rīt,” savā aicinājumā pauž Dēliņš.

 

Komentāri (59)

marčiks 14.06.2011. 13.57

Pareizi, Rīgas pilij jāmauc pretī, lai gan Lemberga histērija brīžiem jau kļūst smieklīga. Lembergam laikam patīk vecāki kungi, no tā arī tās “intīmās” fantāzijas par Sorosu.

Vispār man arī ir viena fantāzija. Dombrovskis kādā no nākamajām kopīgajām koalīcijas sēdēm varētu vienkārši piecelties, aiziet pie Lemberga un iegāzt šim pa purnu.

+30
-1
Atbildēt

5

    Roberts Gūtšmits > marčiks 14.06.2011. 15.34

    >> Alejandro

    Lupata dombrovskis !????? … :))))))))))
    … vaīīīī-īī-ī-iiii sen tā nebiju smējies ! … :)))
    Šīs nedāļas labākā anekdote! Paldies tev! …. :))))

    0
    -13
    Atbildēt

    0

    Roberts Gūtšmits > marčiks 14.06.2011. 16.37

    >> freifunkLV

    Vauu! Vēl viens balamute atradies!
    A drīkst lūdzu tavu skaidrojumu, ko tu saproti ar „mēsliem” šī te sava izteikuma kontekstā
    „visos šajos mēslo jūtas kā zivis ūdeni””??
    P.S. tūlīt tev sarīkosim testiņu – vai spēj par SAVIEM vārdiem atbildēt … bezmaksas tu muldonīt mūsu … :)

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > marčiks 14.06.2011. 18.23

    Lembeem vajag inkrimineet veel vienu pantu par valsts nodeviibu , jo no augstaam amatpersonaam atziits jau oficiaali par valsts nozadzeeju , jebšu tas tikai vienkaaršs lamu vaards???… publiceetajaas bildees ģiimii jaušamas kretiinisma ieziimes , viņš klaji ņirgaajas par valsti !

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    anita_meistere > marčiks 14.06.2011. 16.08

    sadot pa muti? un? nolaisties līdz to jefiņu līmenim? viņi visos šajos mēslo jūtas kā zivis ūdeni…tāpat ka rūdīti cietumnieki kamerā.
    es gan nezinu, cik ilgi šis te sabiedrības tizlum turpināsies, bet imho laikam, kad jāsāk mācīties no savām kļūdām ir agri vai vēlu jāpienāk. cerēsim

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    marčiks > marčiks 14.06.2011. 15.58

    Var arī deleģēt Strīķi, man vienalga :)

    +7
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 14.06.2011. 13.46

Lembergs vnk nevar saprast, cik tad īsti ir lieli tie mēsli, pa kuriem viņš šobrīd kuļas un tādēļ pats velk sevi dibenā ar savu stulbo ” inciatīvu, ” kā jau visi slīcēji. Patiesībā viņa elektorāts ir stabils un nesatricināms :)

+20
0
Atbildēt

1

    austrisv > buchamona 14.06.2011. 16.30

    Es gan neticu, ka visi, kuri nobalsoja 10. saeimas vēlēšanās ir stabils ZZS elektorāts. Uzskatu, ka ,cik nu esdažus pazīstu, jau tie ir pārdomājuši, jo nobalsoja pirmo reizi par ZZs un pēdējo.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

kkristaps 14.06.2011. 14.05

Lembergam aizvien krasāk izpaužas tā saucamās “smadzeņu atmiekšķēšanās” simptomi, nav tikai saprotams, kāpēc slimniekam ļauj rīkot “preses konferences”, nevis ievieto palātā ar mīkstām sienām un no iekšpuses neatveramiem logiem un durvīm.

+18
0
Atbildēt

3

    Edzs > kkristaps 15.06.2011. 01.48

    0
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > kkristaps 15.06.2011. 15.03

    Noskatījos ar lielu pacietību, jo blefotājs ne pa jokam. Zatlers runāja tieši par ES fondu līdzekļu izlietojumu, par kuru dati ir pieejami arī citiem. Žurnāls Ir šos datur arī ir publicējis, cik ES naudas ir saņemts uz vienu iedzīvotāju nesen.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > kkristaps 14.06.2011. 16.34

    Vai tad tā bija prese konference, kurā uzstājās dzeltenais kakadū?
    Manuprāt, tas bija nopirkts raidlaiks LMT it kā 15 tūkstoši Ls, cik atceros.
    Tā kā LMT neskatos, tad pārdzīvoju, ka esmu palaidusi šo šovu garām ar dzeltenā kakadū piedalīšanos. Žēl, varētu izsmieties no sirds.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu