Cilvēki pie Rīgas pils pauž atbalstu Zatlera lēmumam • IR.lv

Cilvēki pie Rīgas pils pauž atbalstu Zatlera lēmumam

33
Foto: Ieva Cika, LETA

Ar dziesmām cilvēki sveic Zatlera lēmumu un sola atbalstu godīgai politikai

Reaģējot uz Valsts prezidenta Valda Zatlera paziņojumu par Saeimas atlaišanas referendumu, vairāki simti cilvēku ar karogiem pulcējas pie Rīgas pils, lai paustu atbalstu tiesiskumam un godīgai politikai, sestdienas vakarā novēroja portāls Ir.lv.

Organizācijas “Delna” direktors Kristaps Petermanis apstiprināja, ka organizācija aicinājusi cilvēkus pie pils sagaidīt Valsts prezidentu. Ar tādu pašu aicinājumu nāca klajā arī partija “Visu Latvijai!”, pie pils bija sastopami arī cilvēki, kuri paši spontāni nolēma atbalstīt prezidentu vai šādi rīkojušies draugu mudinātiKā Ir.lv atzina kāda jauniete, Zatlers pieņēmis drosmīgu lēmumu, “oligarhu patvaļai jāpieliek punkts.”

Kā novēroja Ir.lv, atmosfēra pie pils bija emocionāla, pārsvarā sapulcējušies jauni cilvēki, vairākiem līdzi ir Latvijas karogi. Daudzi bija ieradušies ar riteņiem, dažiem bija līdzi mazi bērni. Klātesošie dziedāja patriotiskas dziesmas, pils pakājē bija aizdegtas arī svecītes.

 Iedzīvotāji aicināja Valsts prezidentu iznākt pie cilvēkiem, ko viņš arī darīja divas reizes. Prezidents tika sagaidīts ar aplausiem, saucieniem “malacis”, vairāki cilvēki viņam dāvināja ziedus. Prezidents pateicās par atbalstu un sacīja, ka tas viņam būs nepieciešams arī turpmāk. Prezidentam pametot pili, iedzīvotāju pūlis nodziedāja Latvijas valsts himnu un sāka pamazām izklīst.

Starp klātesošajiem ir.lv pamanīja arī vairākus “Visu Latvijai!” – “TB/LNNK” Saeimas deputātus: Eināru Cilinski, Imantu Parādnieku.

Parādnieks pauda prieku par prezidenta lēmumu un izteica cerību, ka nākamo Saeimas vēlēšanu rezultāts ievērojami atšķirsies no 10.Saeimas vēlēšanām. „Neviens neticēja, ka Zatlers to izdarīs,” sacīja Parādnieks. „Tautai ir jāmostas un tikai tad ja ikviens sapratīs, ka pašiem ir jāpiedalās, nevis gaidīs, ko darīs citi, tad arī būs rezultāts,” teica deputāts.

Komentāri (33)

Liga 28.05.2011. 22.52

Saprotu bažas. Atliek cerēt uz cilvēku saprātu. Tas ir mūsu visu izdevums pārliecināt omītes, tantes, bohēmiskos jauniešus u.c., ka lembergs nav labs saimnieks, ka šlesers nav veiksmīgs uzņēmējs un ka SC ne ar ko neatšķiras no ZZS un PLL! Tas ir mūsu uzdevums. Pārliecināt pēc iespējas vairāk cilvēkus! Iesaistīties!

+29
0
Atbildēt

1

    raimonds_bossltd > Liga 28.05.2011. 23.38

    to robokops
    Es teiktu, ka ZZS un PLL ne ar ko neatķirās no SC. Un tur ir iespējams tikai viens verdikts – sikir baška.

    0
    0
    Atbildēt

    0

dro 28.05.2011. 23.01

Malači tie, kuri pie pils izsaka atbalstu Prezidentam /pirmo reizi rakstu šo vārdu ar lielo burtu/!

+25
-1
Atbildēt

0

anrijs 29.05.2011. 00.21

Cik saprotu, pirms lēmuma VP runāja ar ģen. prokuroru … tātad viņa rīcība balstījās uz faktiem no tiesībsargu puses …. tāpat arī runāja ar MP un SP …. domāju lēmums balstīts uz pamatotiesm argumentiem … jo arī VP kā drošibas padomes loceklim IR zināms vairāk kā citiem …. pieļauju ka kriminālvajāšanai bija un IR reāls pamats ….

+16
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu