LDDK: prezidenta amata kandidāti jāzina savlaicīgi • IR.lv

LDDK: prezidenta amata kandidāti jāzina savlaicīgi

56
Attēlā: Prezidenta pils

Konfederācijas vadītāja Egle atzinusi, ka Andris Bērziņš būtu spēcīgs kandidāts

Prezidenta amata kandidātiem būtu jābūt laicīgi zināmiem, pirmdien intervijā LTV raidījumā “Labrīt, Latvija!” atzina Latvijas Darba devēju konfederācijas ( LDDK) ģenerāldirektore Elīna Egle, vēsta aģentūra BNS.

“No biznesa viedokļa būtu daudz pozitīvāk, ja būtu savlaicīgi zināmi kādi divi trīs kandidāti. Tad var vērtēt, ko katrs ir gatavs darīt un kā redz situāciju… Tāpat ir iespējams novērtēt viņa potenciālu, talantus,” teica Egle.

Gan Valda Zatlera, gan iespējamo Andra Bērziņa kandidatūru, Egle vērtēja pozitīvi. “Viņi ir vērā ņemami kandidāti un Saeimai ir iespējas analizēt,” teica LDDK vadītāja.

Vērtējot Zatlera veikumu prezidenta amatā, Egle atzina, ka ir būtiski uzlabotas attiecības ar kaimiņvalstīm. “Ļoti pozitīvi ir veidojušās attiecības ar kaimiņvalstīm, un būtiskākais sasniegums ir līgumu parakstīšana ar Krieviju,” teica Egle, piebilstot, ka arī ar citām valstīm ir izveidojušās uz attīstību orientētas attiecības, piemēram, ASV un Azerbaidžānu. Viņa uzteica Zatlera atbalstu uzņēmējiem, kas vēlas investēt ārvalstu tirgos un ieklausīšanos biznesa priekšlikumos par strukturālajām reformām.

Savukārt, vērtējot Bērziņa kandidatūru, Egle atzina, ka viņam ir pieredze gan valsts pārvaldē, gan privātajā biznesā un politikā. “Viņš ir gana spēcīgs kandidāts,” piebilda Egle.

Līdz otrdienai vēl var iesniegt pieteikumus Valsts prezidenta amata kandidatūrai. 19.maijā atkārtotai apstiprināšanai izvirzīts pašreizējais prezidents Valdis Zatlers. Vēlmi tikt izvirzītam izteicis arī Zaļo un zemnieku savienības deputāts Andris Bērziņš.

Komentāri (56)

mary75 23.05.2011. 10.55

Tāda sajūta, ka, lai nobučotu Lemberga pakaļu, jau rinda izveidojusies.
Ar ko tieši Bērziņš ir spēcīgs kandidāts?
Kā viņš sevi ir parādījis?
Jābūt vai nu īpaši naivam, vai ciniskam liekulim, lai izliktos, ka var noticēt, ka Bērziņš vai kāds cits ZZS var ko izdarīt bez Lemberga pavēles vai piekrišanas.
Un Lemberga kandidāti nevar būt spēcīgi kandidāti, tā ir aksioma, jo Lemberga kandidātu vienīgais uzdevums ir kalpot Lembergam un graut šīs valsts tiesu u. c. varas atzarus..
Mēs jau redzam klaunus ST, CTB u.c. – Lemberga kandidātus.
Tā ka beidzat liekuļot un murgot, pat priekš muļķuzemes jau par traku.

+14
0
Atbildēt

0

austrisv 23.05.2011. 11.08

Mums nevajag prezidentu- pensionāru ar milzu pensiju. Mums nevajag Bērziņu, kurš savulaik būdams PSRS laikā Valmierā gan pakalpojumu kombināta Elektrons direktors, gan vēlāk Unibankas nodaļas direktors, ir gana, kā dzirdēts no runām, sašumucējies, jo tolaik pat čekas Valmieras šefs Martuzāns bija noliedzis OBHS aiztikt Bērziņu. Bez tam Bērziņam kā kompartijas biedram tolaik bija visai amorāla uzvedība un viņš , cik dzirdēts no runām, ir tēvs vismaz vienam ārlaulības bērnam.
Vai Bērziņš vispār ir precējies un viņam ir ģimene vai arī viņš turpina tā uzdzīvot, kā agrāk.
Bez tam, cik mēģināju, tad nav pieejams Bērziņa andra CV!
Varbūt kāds var iedot saiti palasīt viņa CV!

+11
0
Atbildēt

8

    raimonds_bossltd > austrisv 23.05.2011. 12.13

    to Bet
    “Paldies, bet dīvaini, ka ši kompartijas veča biogrāfija sākas ar 1993. gadu”

    Vai par “baltu lapu” neko neesi dzirdējusi?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 23.05.2011. 11.43

    Nasing, kā jau bija dzirdēts un paredzēju, nezin kāpēc ģimenes stāvoklis nav norādīts!
    Kas tad mums atkal tiek dots par prezidentu??? vai vecs uzdzīvotājs, vai?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > austrisv 23.05.2011. 12.27

    Viņš jau droši vien izsūdzējis visus savus grēkus un attīrījis sirdsapziņu!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > austrisv 23.05.2011. 13.28

    Bet, apklaušinies paziņās un draugos, uzmeklē kādus līgatniešus. Pie Amatas, netālu no kempinga, kas pie Līgatnes — Kārļu ceļa, ir Kājiņas, mājas, kur savulaik dzīvoja kādreizējais operas diriģents Rihards Glāzups un viņa mantinieki. Līgatnieši vaŗetu zināt, kā tur saimnieku maiņa risinājās un kā šis bankBērziņš tur iekortelējās. Ne viss smuki esot bijis, bet vajadzētu vairāk precīzas informācijas no aborigēnu takuziņiem.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 23.05.2011. 13.59

    Šo to zinu, par Bērziņa milzu vasarnīcu- māju pie Kolkas netālu, kur uzbūvējās Bērziņš aiz pirmās kāpas un gandrīz noskalojās jūrā. Varu iedomāties tās šausmas, ko nācās pieredzēt tiem, kas tuvredzībā nopirka no viņa šo šausmu māju tajā trakajā vētras gadā.
    Visur laikam viņam tās rezidences saceltas, bet par to, kā viņš dabujis atļauju būvēties pie Vaides tieši kāpu zonā, kur nekāda apbūve nebija bijusi tik tuvu jūrai gan man nav vēl joprojām skaidrs.
    Visaur savējiem laikam likumi nav rakstīti.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > austrisv 23.05.2011. 11.33

    Te vēl vairāk: http://www.diena.lv/lat/politics/hot/zatlers_turpinaas_sarunas_par_bezpartejisku_kandidaatu?comm_page=1&comments=-pos_value-

    Šeit pavīd vērā ņemams fakts, kādēļ viņš ir Lemberga labs “draugs”: Latvijas Bankas nodaļu privatizācijas priekšsēdētājs!!!

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 23.05.2011. 11.36

    Nasing!
    Paldies, bet dīvaini, ka ši kompartijas veča biogrāfija sākas ar 1993. gadu, vismaz pēdējā saitē.
    Bet, pirms tam, kā viņš darbojās pa Valmieru, gan nekas nav rakstīts. par LPSR laikiem klusums, bet tautas mutē, vismaz Valmierā, šaubos vai viņa laika paaudzei ir labas domas , par šo A. Bērziņu!

    +4
    0
    Atbildēt

    0

oktaavs 23.05.2011. 10.59

Mums nevajag prezidentu – biznesmeni. Vajag cilvēku ar skaidru skatu uz fundamentālām morālām vērtībām. Tādu, kurš spēj paņemt pie dziesmas satrakojušos deputātus, kad tie zaudē mēra un realitātes izjūtu.

+11
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu