Valsts Akadēmiskā kora „Latvija” sezonas noslēguma koncerts • IR.lv

Valsts Akadēmiskā kora „Latvija” sezonas noslēguma koncerts

32

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” un kora mākslinieciskais vadītājs Māris Sirmais aicina klausītājus uz kora sezonas noslēguma koncertu Rīgas Domā 21. maijā plkst. 19.00. 

Māris Sirmais šoreiz izvēlējies kora mūzikas darbus, kas Latvijā līdz šim nav skanējuši. Viens no īpašajiem pārsteigumiem būs austriešu komponista Albana Berga opusi. Berga skaņdarbi ir labi pazīstami Rietumeiropā, taču Latvijas koncertzālēs līdz šim reti atskaņota. Izskanēs arī Svena-Dāvida Sandstrēma skaņdarbi. Sandstrēms šobrī pasaulē ir viens no pazīstamākajiem zviedru komponistiem. Klausītāji varēs būt klāt Riharda Dubras darba „Accedite Gentes” pasaules pirmatskaņojumā, ko komponists veltījis Valsts Akadēmiskajam korim „Latvija”. Būs arī kora veltījums Pēterim Vaskam komponista jubilejas gadā – darbi „Zemgale” un „Mūsu Tēvs debesīs”

Koncertā piedalīsies ērģelniece Kristīne Adamaite un altiste Liene Kļava, sitaminstrumentālists Uģis Krūskops un trompetisti Armands Zaubergs un Edgars Bārzdiņš. 

Korim „Latvija” šajā sezonā ir bijusi ļoti intensīva un daudzveidīga koncertdarbība gan starptautiskajā arēnā, gan Latvijā. Daudzo notikumu vidū var atzīmēt dalību Montrē un Lucernas festivālos septembrī, sadarbība ar diriģenti Simonu Jangu un Hamburgas Filharmoniķiem oktobrī un decembrī, debiju ASV Linkolna centra rīkotajā White Light Festival Ņujorkā un solokoncertu Maskavas Čaikovska zālē novembrī. Bijusi arī koncertturneja, atskaņojot Arvo Pērta mūziku Īrijas baznīcās, debija ar Marisu Jansonu un Amsterdamas Concertgebouw orķestri martā Amsterdamā. Martā koris „Latvija” saņēma Latvijas Lielo Mūzikas balvu. Bijuši arī vairāki žanru sintēzes projekti, kad septembrī Ķelnes Filharmonijā koris piedalījās datorspēļu mūzikas aranžiju atskaņošanā simfoniskajam orķestrim un jauktajam korim, bet novembrī sadarbojās ar islandiešu grupas Sigur Ros mūziķiem. 

Biļetes uz koncertu pieejamas „Biļešu Paradīzes” kasēs visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv 

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu