Liepājas monarhs • IR.lv

Liepājas monarhs

2
Sergejs Zaharjins martā sveic Liepājas metalurga komandu, kas izcīnījusi čempiona titulu. Zaharjinam seko Leons Ptičkins, Liepājas metalurga izpilddirektors un valdes loceklis. Foto — Aigars Prūsis

Baltijas vienīgā metalurģijas uzņēmuma vadītājs un galvenais īpašnieks Sergejs Zaharjins (58) sabiedrībā parādās tikai sporta spēlēs, uz kurām ierodas zeltainā mersedesā ar numura zīmi «1 LM». Kad Liepājas metalurgs šoruden pēc vērienīgās rekonstrukcijas kļūs par modernāko tēraudlējēju Eiropā, Zaharjins sola runāt par pārvarēto krīzi 

Viņš vada uzņēmumu, kuram līdzīga nav visā Baltijā un kurš eksporta apjomu ziņā ir valsts flagmanis. Liepājas metalurga padomes priekšsēdētāja un 49% akciju īpašnieka Sergeja Zaharjina saimniecībā ir vairāk nekā divtūkstoš strādnieku un septiņsimt sporta kluba audzēkņu un sportistu. Pilsētas mērs ierodas pie viņa, nevis otrādi, jo Liepājas metalurgs ir lielākais nodokļu maksātājs pilsētas kasē un Liepājas balsts. 

Taču satikt Zaharjinu ir gandrīz neiespējami. Publiski viņš redzams tikai sporta spēlēs, un arī tad savā personīgajā ložā, kas tiek rūpīgi apsargāta. Sporta kluba Liepājas metalurgs prezidenta ierašanos stadionā piesaka mersedess, kas neapstājoties iebrauc pa vārtiem. Automašīnas mainījušās, bet numurs palicis iepriekšējais – «1 LM». Līdz zvaigžņu stundai 2005.gadā, kad LM futbola komanda beidzot tika pie kārotā čempiona titula, viņam nācās paciest jociņus par to, ka «pagaidām vienīgi uz Zaharjina BMW, nevis turnīra tabulā greznojas 1 LM». 

Dievs – futbols
Zaharjina sirds jau kopš bērnības pieder futbolam, viņš līdz pat skolas beigšanai dzenājis bumbu Raiņa parkā Liepājā. Kā talismanu glabā fotoattēlu, kurā puikas gados redzams kopā ar savu pirmo futbola treneri Leonu Valinski, viņa vārdā arī nosaukts 1997.gadā dibinātais Liepājas metalurga sporta klubs. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu