Latvijas hokejisti pārspēj Baltkrieviju • IR.lv

Latvijas hokejisti pārspēj Baltkrieviju

17
Ripa krīt Baltkrievijas izlases vārtos. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Palikšanu spēcīgākajā elitē dos tikai uzvara svētdien pret Austriju

Latvijas hokeja izlase sestdien pasaules čempionāta (PČ) spēlē, sekmīgi izmantojot skaitliskos vairākumus, ar 6:3 uzvarēja Baltkrieviju un tagad tikai uzvara pēdējā spēlē svētdien pret Austriju atstās komandu spēcīgāko pulkā 2012.gada čempionātā, vēsta aģentūra BNS.

Latvijas komandai šī bija pirmā uzvara 2011. gada PČ pēc četriem pēc kārtas piedzīvotiem zaudējumiem pirmajās spēlēs. Trīs no sešiem vārtiem Latvija guva skaitliskajā vairākumā, taču arī visus trīs vārtus zaudēja būdama mazākumā. Pa diviem vārtiem guva Mārtiņš Cipulis un Georgijs Pujacs, vienus Kaspars Saulietis un Aleksandrs Ņiživijs, kas sakrāja trīs rezultativitātes punktus tāpat kā Cipulis un Miķelis Rēdlihs par trim piespēlēm, bet vārtos Edgars Masaļskis atvairīja 36 metienus. Latvijas komanda uz baltkrievu vārtiem izdarīja 31 metienu.

Par labākajiem spēlētājiem savās komandās tika atzīti Cipulis un Mihails Grabovskis.

Pirms pēdējās kārtas spēlēm, kad svētdien pulksten 21.15 Latvijai jāspēlē ar Austriju, bet Baltkrievijai ar Slovēniju. Atpalicēju četriniekā visām četrām komandām ir pa trim punktiem un skaidrs, ka vietu elitē saglabās tās komandas, kas svētdienas spēlēs gūs uzvaras. Paralēli notikušajā sestdienas spēlē Bratislavā Austrija ar 3:2 pārspēja Slovēniju.

Latvijas un Baltkrievijas spēlē jau pirmajā trešdaļā Latvijas komanda ieguva trīs vārtu pārsvaru divus pirmos gūstot realizējot skaitlisko vairākumu. Vispirms Cipulis pielaboja ripu vārtu priekšā, tad Pujacs meta tukšos vārtos, bet pēc tam arī vienādos sastāvos noslēdza pretuzbrukumu uzreiz pēc mazākuma izturēšanas. Tomēr līdz pirmajam pārtraukumam baltkrievi ar Viktora Kostjučonoka metienu, arī realizējot vairākumu, vienus vārtus atguva.

Otrajā periodā nebija pagājusi minūte, kad Grabovskis vēlreiz izmantoja skaitlisko vairākumu, kad Masaļskis bija aizsegts un neredzēja ripu. Trešdaļas beigās baltkrievu vārtsargs Andrejs Mezins neaizsniedzās līdz tveramai Ņiživija raidītai ripai un tika atjaunots divu vārtu pārsvars.

Cipulis ar precīzu metienu no vārtu priekšas trešajā periodā panāca jau ērtu trīs vārtu pārsvaru, bet mača izskaņā izcēlās arī Kaspars Saulietis, lai iznākums šajā sacensībā būtu izšķirts. Dmitrija Meleško metiens 10 sekundes pirms spēles beigām tikai samazināja rezultāta starpību.

Spēli izlaida traumas guvušie uzbrucējs Lauris Dārziņš un aizsargs Krišjānis Rēdlihs, taču bija atgriezies pēc trīs spēļu duskvalifikācijas izciešanas aizsargs Artūrs Kulda.

 

Komentāri (17)

sigija_spure 07.05.2011. 17.42

Batjka noteikti sados pa mizu :D

+3
0
Atbildēt

0

Edzs 08.05.2011. 00.04

garamejot iespljavi shkjivi.
ja nepatik hokejs ignore to un neskaties. un – nekomente.
patik tev tas vai ne Latvija ir hokeja lielvalsts un tiem kas seko Pasaules chempionatam shi spele bija ljoti nozimiga.
ka tev patiktu ja tevi apspljauditu?

+5
-2
Atbildēt

0

lebronj2356 08.05.2011. 12.40

Nu cik var čīkstēt ? Dažbrīd liekas jau ka klīniski tas kļūst – napatīk neskatieties un domājiet kā paši nopelnīt un atbalstīt tos, kas jums to ļauj nevis skaitīt naudu citu kabatās….Nu neesmu sajūsmā par reanimēto Ģinamo Riga projektu, bet vienmēr esmu bijis un būšu par mūsējiem PČ un ne tikai, domāju, ka katrs normāls tautietis tā darītu. Latvija hokejā(jauno spēlētāju radīšanā) iegulda smieklīgi maz un, ja esam spēcīgo grupā jau 15 gadus, tas arī ir labs sasniegums – ja kādam tas liekas par daudz nu ko lai saka….
Pārliberalizētajiem zombijiem būtu arī jāsaprot, ka viss nenotiek pats no sevis un pamatā valsts nevis starptautiski augļotāji vai vietējie biznesmeni(spekulanti) nosaka virzienus un arī attiecīgi atbalsta tos – tā tas notiek praktiski visā pasaulē, tikai banānu republikās daudziem šķiet, ka uztaisot pirmatnējo haosu kāds nu nāks un darīs un radīsies bagātība…

P.S. Indriksons jau šķiet ir praktiski bankrotējis KRUSTTĒV un labi, ja maza daļiņa no Tevis pieminētā viņam vairs pieder !

+2
-1
Atbildēt

1

    janazakovica > lebronj2356 08.05.2011. 15.37

    neguli tiko indriksonam atdeva ieksl.ministr.bij.eku pasa centraa.itka viesnicas zveidei..kuru protams uzreiz pec tam nopirks slesera norvegi..

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu