"Positivus" uzņem Eiropas mūzikas festivālu asociācijā • IR.lv

“Positivus” uzņem Eiropas mūzikas festivālu asociācijā

21
Foto: Andrejs Strokins, F64

“Yourope”, lai tās biedri ievēro drošības un higiēnas standartus un aizsargā dabu

Salacgrīvā notiekošais mūzikas un mākslas festivāls “Positivus” ir pirmais Baltijas mūzikas festivāls, kas kļuvis par starptautiskās Eiropas mūzikas festivālu asociācijas “Yourope” biedru, vēsta aģentūra LETA.

Eiropas mūzikas festivālu asociācijā “Yourope” apvienojušies tādi festivāli kā Beļģijas “Pukkelpop” un “Rock Werchter”, Dānijas “Roskilde”, Īrijas “Oxegen”, Polijas “Open’er” un daudzi citi, aģentūru LETA informēja “Positivus” festivāla sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Andžāne.

Šīs asociācijas mērķis ir apvienot Eiropas rokmūzikas un popmūzikas festivālus, lai dalītos profesionālajā pieredzē, zināšanās un informācijā, kas skar festivālu rīkotājus, kā arī uzlabot festivālu organizatorisko kvalitāti.

Asociācijā tiek rīkoti dažādi izglītojoši un pieredzes apmaiņas pasākumi, kuru vidū ir semināri, darba grupas un diskusiju paneļi. Tās biedri rūpējas arī par drošības un higiēnas standartu celšanu festivālos, kā arī dabas aizsardzību, padarot festivālus “zaļākus”, apņemoties maksimāli taupīt, piemēram, elektroenerģijas resursus, šķirojot un pārstrādājot atkritumus un veicot citus darbus.

Jau ziņots, ka “Positivus” festivāls, kas Salacgrīvā norisināsies jau piekto gadu pēc kārtas, ir lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā. Festivāls šovasar klausītājus pulcēs 15.jūlijā un 16.jūlijā, piedāvājot “James”, “Editors”, “Hurts”, “Beach House”, “OK Go”, “Chapel Club”, “The Kissaway Trail”, “Tunng” un “Alcoholic Faith Mission” uzstāšanos.

Baltijas valstis festivālā šogad pārstāvēs “Satellites LV”, “Dzelzs vilks”, Gustavo, “Auļi”, “Ewert And The Two Dragons” un Alina Orlova, kā arī citi mūziķi, būtisks jaunums festivālā šoreiz būs vēl viena jauna Baltijas grupu mūzikas skatuve – “Tallinn Music Week Stage”.

Komentāri (21)

Jolanta ... 06.05.2011. 19.18

Būs vēl tāda laba grupa kā Royksopp, kura rakstā nav pieminēta.

+2
0
Atbildēt

0

Zigurds 09.05.2011. 07.11

Rakstā nav pieminēts Roykksop, taču tikai šīs grupas dēļ vispār braukšu uz Positivus.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu