Protesti beidzas bez būtiskiem starpgadījumiem • IR.lv

Protesti beidzas bez būtiskiem starpgadījumiem

33
Evija Trifanova, LETA
Indra Sprance

Protesta akcijā pie parlamenta ēkas iedzīvotāji atstāj salauztus lietussargus

Turot rokās salauztus lietussargus, premjeru Valdi Dombrovski (JL, “Vienotība”) attēlojošu plakātu “Atdod, cūka, elektrību”, plakātu ar ekonomikas ministra Arta Kampara (JL, “Vienotība”) bildi un uzrakstu “Krēslas tarifs”, kā arī daudzus citus, ceturtdien pēcpusdienā vairāki simti iedzīvotāju pulcējās pie Saeimas ēkas. Nepilnu stundu uzkavējušies un izklieguši dažādus saukļus, protestētāji sāka izklīst, novēroja Ir.lv.

Kā novēroja Ir.lv, drošības dienestu darbinieki pastiprināti pie Saeimas pulcējās jau priekšpusdienā. Ap plkst. 13 pie Saeimas sāka pulcēties iedzīvotāji, kas pirms tam pulcējās laukumā pie Valsts prezidenta pils. Vieni kliedza – “Zagļi!”, citi – “Cionisti!”, daudzi izkliedza saukļus “Nodevēji!” un citus.

Pie protestētājiem iznāca Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (JL, “Vienotība”), kas pateicās par protestētāju izteiktajām prasībām un solīja tās nodot deputātiem. Notiekošo attālāk vēroja arī demisionējusī iekšlietu ministre Linda Mūrniece.

Kāds no protestētājiem izkliedza, ka Saeima nav atbalstījusi protestētāju prasības un aicināja pieprasīt Saeimas atlaišanu. Pūlis pie Saeimas ar gavilēm atsaucās, skandējot – “Atlaist Saeimu, tiesāt zagļus!”.

Nepilnu stundu protestējuši, iedzīvotāji sāka izklīst. Kā novēroja Ir.lv, pasākums notika bez būtiskiem starpgadījumiem, tā organizētāji paši savāca arī salauztos lietussargus – salika maisos un aiznesa uz atkritumu urnām.

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu