Ceļu policisti varēs pārbaudīt, vai šoferis nav pedofils • IR.lv

Ceļu policisti varēs pārbaudīt, vai šoferis nav pedofils

22
Jānis Saliņš, F64

Datubāzē varēs ieskatīties, ja radīsies aizdomas par nelāgiem autovadītāja nodomiem

No 30.aprīļa Ceļu policijas (CP) patruļu ekipāžu darbinieki šaubu gadījumā varēs pārbaudīt, vai autovadītājs nav sodīts par dzimumnoziegumiem pret nepilngadīgām vai mazgadīgām personām, vēsta aģentūra LETA.

Par to otrdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē informēja Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Ivars Bandonis.

Ja automašīnā būs nepilngadīga vai mazgadīga persona un ceļu policistiem radīsies aizdomas, ka autovadītājam ir nelāgi nolūki, viņi varēs reģistrā pārliecināties, vai šī persona nav tiesāta par dzimumnoziegumiem pret nepilngadīgām personām. Tas dos policistiem iespēju veikt preventīvas darbības, lai novērstu iespējamu noziegumu, skaidroja ministrijas pārstāvis.

Bandonis atzina, ka ar šādu iespēju ieviešanu daļēji tikšot pildītas slēgtā pedofilu reģistra funkcijas. "Ar šādu iespēju pārliecināties par personas pagātni būs iespējams izvairīties no linčošanas, bet varēs pasargāt upurus," viņš piebilda.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Bandonis, jaunā kārtība būs “līdzīgi, kā tagad pēc personas datu ievadīšanas parādās informācija, vai persona nav meklēšanā”. Ministrijas pārstāvis norādīja, ka šaubu gadījumā par cilvēka sodāmību datu bāzē varēs pārliecināties arī patrulējošie policijas kārtībnieki.

Pērn decembrī Nīderlandē policija atklāja, ka kāds latviešu izcelsmes Nīderlandes iedzīvotājs Roberts Miķelsons kopā ar partneri pieķerts mazgadīgo seksuālā izmantošanā. Viņš atzinās, ka izmantojis vairāk nekā 80 bērnu. Vēl kādu pedofilu policija atklājusi Latvijā, Salaspilī. Viņš jau iepriekš bija sodīts par mazgadīgā iesaistīšanu bērnu pornogrāfijas izgatavošanā un mazgadīgā pavešanu netiklībā.

Komentāri (22)

raimonds_bossltd 01.03.2011. 18.16

Pasažierus arī vajadzētu pārbaudīt. PLL nelieši reklāmās vairs neplātīsies, ka “es vedu stopotājus”.

+1
0
Atbildēt

1

raimonds_bossltd 01.03.2011. 20.59

to klejotājs
Ābolu dalīšana daudz neienes, bet stopotāji, īpaši tad, kad pašiem vairs nav savas Bērnu lietu ministrijas, ir ļoti svarīgi.

0
0
Atbildēt

0

janazakovica 01.03.2011. 21.11

tad jauzmanas operas zagaram zurnalistam streipam vinsenta ritinam un t.t. saraksts no 227 cilvekveidigiem.

0
-6
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu